„Masa pe roţi”

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Au adus bucurie de Crăciun
Au adus bucurie de Crăciun
O nouă acţiune, în cadrul programului “Masa pe roţi”, a fost demarată pentru cei aflaţi în situaţii materiale dificile sau în singurătate.

În pragul Crăciunului, Inspectoratul Școlar Județean Bihor (reprezentat de prof. Alin Florin Novac-Iuhas, inspector școlar general și pr. prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de specialitate), în parteneriat cu Asociația Femeilor Ortodoxe din Episcopia Oradiei (prin președinte Viorica Cherteș), Asociația Filantropia Oradea (pr. Laurențiu Lazăr) şi Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea (pr. prof Radu Rus, directorul liceului şi pr. prof. Dorel Leucea, director adjunct) a organizat o nouă acțiune în cadrul programului ”Masa pe roți”.

Aflat la a şasea ediție, iniţiatorii programului şi-au propus să aducă momente de bucurie celor aflați în situații materiale dificile sau în singurătate, respectiv imobilizați la domiciliu sau internaţi în spitale, prin oferirea unei mese calde.

Beneficiari au fost membri ai Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotor Sever din Oradea, ai Asociației Filantropia și ai Fundației Scleroză Multiplă Bihor, dar şi bolnavi la secţia de oncologie a spitalului Municipal Oradea.

În acest an activitatea s-a desfășurat în data de 22 decembrie și a vizat un număr de 75 de persoane.

Fiecare persoană a primit o masă caldă și un pachet de sărbători constând în dulciuri oferite prin generozitatatea unor sponsori, precum: PRESSTRADE România, cadre didactice, reprezentanţi ai unor instituţii judeţene, membri ai AFOREO, cu sprijinul Delicios Catering Oradea.

Acestea au intrat în posesia beneficiarilor prin intermediul reprezentanților partenerilor și ai unui grup de voluntari, profesori de religie şi teologie, care, an de an, sunt alături de campania care se doreşte un act de responsabilizare socială.

„Manifestarea s-a dorit a fi şi în anul acesta darul de Crăciun din partea unor oameni cu dragoste de semeni şi prin efortul unor dascăli de vocaţie, mesajul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și «colindul sfânt și bun» oferit cu multă bucurie și prețuire demonstrând, ca şi altădată, că Biserica, prin preoți, profesori şi alte categorii profesionale, ştie să răspundă unor nevoi identificate în comunitate și este alături de semenii aflați în momente de suferință”, a declarat prof. Florin Negruţiu, creierul acestei acţiuni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !