Masini noi pentru Primaria Oradea

De Cristina Ghilea
36Comentarii
Primarul va conduce un Renault Latitude negru
Primarul va conduce un Renault Latitude negru
Cele 12 automobile noi, 11 Dacii şi un Renault Latitude cumpărate de OTL SA sunt date în comodat Primăriei şi AIO.

Un întreg parc auto a cumpărat Oradea Transport Local SA (OTL SA) pentru a înlocui maşinile de serviciu ale primarului şi ale directorilor din Primărie, luate în comodat de la fosta regie.

În locul deja celebrului Renault Laguna cu numărul BH 09 XBO, datând din 2006, primarul Ilie Bolojan va conduce, din această săptămână, un la fel de luxos Renault Latitude. Contractul pentru această maşină s-a făcut pentru suma de 21.237 euro! Directorii vor primi Dacii – Duster şi Logan. Lodgy-ul cumpărat de OTL şi dat în comodat Primăriei va servi pentru problemele adminstrative ale instituţiei, ne-a spus Mircea Oaie, şeful serviciului de specialitate din Primărie.

„Achiziţia a fost prevăzută în buget şi s-a făcut prin licitaţie. S-a prezentat un singur ofertant, RCI Leasing. Vineri au ajuns maşinile la Oradea şi azi (luni n.r.) s-au făcut asigurările, celelalte documente şi contractele de comodat”, ne-a spus Csuzi Istvan, directorul OTL SA.

OTL SA a cumpărat maşinile în sistem „buy-back”, OTL a cedat RCI Leasing 13 maşini vechi – inclusiv fostul Renault condus de Ilie Bolojan, dintre care 10 funcţionale şi trei pe butuci. Valoarea la care se evaluează acestea se scade din sumele înscrise în contractele de vânzare a maşinilor.

Bugetul întregii achiziţii în leasing pe trei ani este de 219.712 euro, cu plata în avans a 60% din sumă. Banii acoperă costul maşinilor dar şi asigurările RCA pe trei ani, asigurările full Casco, mentenanţa, cauciucuri de iarnă, taxele de drum şi de mediu, şi asigurarea pentru şoferi, ne-a spus Mircea Oaie.

Acesta vede utilitatea investiţiei prin faptul că maşinile vechi, unele de prin 2005, 2006 aveau un grad de uzură avansat şi costurile cu reparaţiile şi întreţinere erau prea mari. Vechiul Renault condus de primar, spre exemplu, maşina cu cel mai mare kilometraj dintre cele concesionate de la OTL, avea la bord peste 260.000 de km.

Din cele 12 maşini cumpărate de OTL şi date în comodat Consiliului local, şase vor deservi Primăria iar alte şase merg la AIO.36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor