Master pe euro-programe

De Cristian Horgoș
La conferinţa de lansare a masteratului
La conferinţa de lansare a masteratului
După Bucureşti şi Cluj Napoca, iată că şi Oradea are un masterat pentru politici şi programe publice europene.

Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (RISE) din cadrul Facultăţii de Istorie, RISE şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Oradea a lansat joi masteratul „Evaluarea politicilor şi a programelor publice europene”. Acest nou program de masterat, finanţat de POSDRU prin proiectul „Cooperare inter-universitară pentru dezvoltarea de cursuri şi programe de masterat de calitate în domeniul evaluării de programe şi politici publice, este al treilea în ţară după Bucureşti şi Cluj Napoca. Masteranzii vor deveni experţi evaluatori în politici şi programe publice europene.

Capacitatea de şcolarizare este de 75 de locuri din care 15 bugetate. În anul I au fost admişi 21 de studenţi.

La deschidere au participat cadre universitare, studenţi şi viitori masteranzi.

Cu Şcoala Naţională

„Înfiinţarea masteratului în colaborare cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti reprezintă unul dintre obiectivele proiectului, care cuprinde activităţi de dezvoltare de programe de studii universitare de masterat, de creare şi înregistrare a unei noi calificări în Registrul Naţional al Calificărilor în Învăţământul Superior (RNCIS) în conformitate cu cerinţele pieţei muncii. Proiectul implică activităţi de formare, documentare și transfer de bune practici realizate inclusiv în cooperare transnaţională pentru personalul implicat în dezvoltarea programelor de studii și, nu în ultimul rând, activităţi de creştere a accesului persoanelor din grupuri dezavantajate la programele de studii dezvoltate prin proiect”, a precizat decanul Ioan Horga, ca manager de proiect.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !