Măsuri profilactice

De Simona Albinaru
Directorul Moţoc
Directorul Moţoc
Conform medicilor sanitari veterinari bihoreni, o epizootie care ne poate ameninţa este evoluţia în mai multe state membre a gripei aviare la păsările domestice şi sălbatice şi a pestei porcine africane la porcii domestici şi mistreţi.

„În acest sens, solicităm fermierilor, medicilor veterinari de liberă practică, vânătorilor şi persoanelor să notifice, în regim de urgenţă, către DSVSA orice suspiciune de boală”, spune Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

În sectorul avicol şi cel de creştere a suinelor se vor intensifica măsurile de profilaxie nespecifică şi se vor întări măsurile de biosecuritate în fermele de păsari şi suine, pentru a putea preîntâmpina orice evenimente de ordin epidemiologic nedorite.

Printre măsurile ce se vor lua se numără şi intensificarea activităţilor de monitorizare a statusului de sănătate al păsărilor şi notificarea imediată a suspiciunilor de boală. De asemenea trebuie respectate măsurile pentru limitarea circulaţiei porcilor şi păsărilor de curte în perimetrele exploataţiilor, şi se vor respecta de către fermieri, condiţiile de circulaţie a suinelor şi păsărilor din exploaţiile comerciale. Se va acorda o mare atenţie derulării importurilor de suine şi păsări vii, în România din ţările în care evoluează aceste boli, spun reprezentanţii medicilor sanitari veterinari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !