Matei, despre euro-proiectele amanate

De Cristian Horgoș
Matei, despre euro-proiectele amanate
Mircea Matei, candidat PPDD, şi-a axat conferinţa de joi pe probleme administrative locale, dar nu înainte de a atenţiona contracandidaţi USL că misiunea parlamentarilor e una legislativă, şi nu de lobby-işti pentru Oradea.

Chiar şi aşa, Matei a ţinut să arate că municipalitatea şi-a realizat doar 19,7% din proiectele bugetare propuse în februarie, în sumă de 550 milioane de lei, din care jumătate cofinanţări europene. În sprijinul acestei idei, Matei a disecat Proiectul de Hotărâre nr. 77 adoptat în ultima şedinţă a Consiliului Local Oradea, privind aprobarea rectificării bugetare.

Potrivit lui Matei, rectificarea negativă s-a operat pe seama sub-încasărilor la proiecte europene precum reabilitarea sistemului de termoficare, a Pieţei Unirii, a Pieţei Ferdinand, amenajarea Aquaparcului pe locul Ştrandului Municipal, a Centrului de Intervenţii Cardiovasculare, introducerea apei geotermale în Nufărul, Parcul Salca etc.

Iar Mircea Matei s-a arătat îngrijorat de amânarea acestor proiecte pe anul 2013, an de bilanţ financiar pentru Uniunea Europeană. Ca atare, ar exista riscul ca UE să aloce mai puţin bani pentru România, iar Oradea să fie nevoită să-şi majoreze cotele de finanţare pe seama unor credite bancare.

„Multe proiecte europene puteau fi externalizate sau derulate în parteneriate cu firme private, pentru care UE acordă finanţări mai mari şi se operează şi deduceri de TVA. Însă la Oradea nu s-a perfectat niciun parteneriat public-privat de anvergură, deşi avem administraţie liberală”, a reproşat Matei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !