Matei şi Ghilea, într-un nor de praf de puşcă

Matei şi Ghilea, într-un nor de praf de puşcă
Liderii PMP şi PDL Bihor au ajuns la cuţite, după ce Mircea Matei l-a făcut pe Ghilea „baron local” şi client al Primăriei.

Mircea Matei, preşedinte al Mişcării Populare, vrea o alianţă a forţelor de dreapta, inclusiv în plan local, după alegerile europene, însă îl atacă pe şeful PDL Bihor, Gavrilă Ghilea. Pe acesta din urmă îl numeşte „baron local” şi sugerează că PDL nu ar face o Opoziţie veritabilă primarului Bolojan din cauza contractelor pe care firma controlată de Ghilea – Construcţii Bihor – le derulează cu Primăria Oradea. „1,3 milioane de euro. Este un preţ prea mare pentru un blat prea mic”, crede Matei, făcând referire la podul Macio, ce va fi terminat tot de firma Construcţii Bihor, pe banii municipalităţii. Această firmă a început podul printr-un contract cu italienii de la Macio, dar cum înţelegerea pe terenuri cu aşa-zişii investitori a căzut, investiţia va fi finalizată pe banii oraşului. Construcţii Bihor va rămâne pe şantier şi va termina lucrarea.

De altfel, Matei i-a cerut prefectului Claudiu Pop să retrimită Consiliului Local Hotărârea prin care Executivul este mandatat să negocieze direct cu firma Construcţii Bihor pentru continuarea lucrării. „Primăria avea obligaţia să o scoată lucrarea la licitaţie”, consideră Matei, în timp ce primarul Bolojan se prevalează de texte legale ce i-ar da posibilitatea să continue lucrarea cu firma ce are deja executat circa jumătate din pod.

Despre Ghilea, Matei spune că acesta şi-a pregăti „cu paşi repezi” trecerea spre PSD. „Prima dragoste nu se uită niciodată. Depinde de scorul PDL, de ce se întîmplă cu conducerea PDL la nivel naţional. Acestea sunt estimările noastre şi sper să nu greşim, de dragul opoziţiei locale”, crede Matei, fost pedelist, afirmând că Ghilea a promovat în PDL „doar pesediştii aduşi de el”.

„Inamic public al Oradiei”

Joi, Gavrilă Ghilea a plusat şi chiar l-a rugat pe prefectul Claudiu Pop, „să refuze acordarea avizului de legalitate respectivei HCL, dacă are cel mai mic indiciu de nerespectare a legii în cazul aprobării acestei proceduri”. Ghilea a vrut să arate, astfel, că este convins că negocierea directă cu Primăria este legală. Ghilea a respins posibilitatea revenirii în PSD, spunând că nu s-a pus vreodată această problemă, iar „în PDL sunt sunt promovaţi cei ce muncesc”.

Apoi, Ghilea a folosit o frază dură la adresa lui Matei, căruia i-a accentuat porecla de „Jidvei” – folosită episodic în presa de pamflet – şi i-a găsit „apucături de Grivei”. De altfel, Ghilea i-a transmis lui Matei că nu îl împiedică nimic să se adreseze chiar el instanţei de contencios administrativ, pentru anularea HCL respective. Ghilea nu s-a ferit apoi să-i găsească epitete lui Matei: „Nu pot să accept catalogarea ca «baron local» din partea unui «bufon trist» cu veleităţi de «macho-man» îmbătrânit în rele, un «chelner de bacşişuri mici» care nu s-a remarcat în spaţiul public decât prin traseism politic, fariseism sentimental şi escapade bahice nocturne soldate cu avarierea autoturismului de serviciu şi fugă de la locul accidentului, dar care muşcă fără ruşine mâinile celor care l-au hrănit, așteptând momentul propice pentru a le sări la beregată”. Ghilea îl vede pe Matei drept un „cavaler al tristei figuri”, „inamic public nr. 1 al Oradiei şi orădenilor, pentru condamnarea societății Electrocentrale la lunga agonie a insolvenței prin sancțiunile arbitrare impuse în virtutea unei demnități politice efemere pe care a deținut-o fără nici un merit, ca pe toate sinecurile carierei sale”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor