Medaliati la CN de semifond

De Gavril Nutiu
Medaliati la CN de semifond
Înotătorii orădeni Sallay Tamás, Patricia Chiricheu şi Ioana Buzlea s-au clasat pe podium.

Secţia de înot a CS Crişul, pregătită de antrenorii Illés Zsolt şi Georgeta Schier, începe să se afirme tot mai mult la competiţiile interne şi internaţionale. Campionatul Naţional de semifond pentru copii cu vârstele de 11-13 ani, desfăşurat la Bacău, a relevat evoluţiile remarcabile ale înotătorilor orădeni.

CN de semifond, o competiţie dificilă pentru concurenţi, a presupus disputarea probelor de 100 metri şi 400 metri, la fiecare procedeu. Timpii înregistraţi la probele de 100 metri au fost cumulaţi cu cei de la 400 metri, rezultând un punctaj total pentru fiecare sportiv participant. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Sallay Tamás, care a devenit campion naţional de semifond la procedeul bras, la categoria 13 ani băieţi. El a câştigat ambele probe, atât la 100 cât şi la 400 de metri. La 100 de metri, lui Sallay i-au lipsit doar 20 de sutimi pentru a doborî recordul naţional. Sallay Tamás este elev în clasa a VII-a la LPS Bihorul. La rândul său, Patricia Chiricheu a devenit vicecampioană naţională de semifond, la acelaşi procedeu, bras, la categoria 11 ani fete. O altă înotătoare a CS Crişul, Ioana Buzlea a obţinut medalia de bronz la procedeul bras, la 12 ani fete. În clasamentul general pe cluburi, CS Crişul s-a situat pe locul VIII dintr-un total de 36 de cluburi participante.

Cel mai greu concurs

„A fost cel mai greu concurs din acest an pentru sportivii noştri. Părerea mea este că ne-am descurcat bine, rezultatele au fost îmbucurătoare şi promiţătoare pentru viitor. Important este faptul că înotătorii noştri se află printre protagoniştii fiecărui concurs la care participă”, a afirmat antrenorul Illés Zsolt.

Alţi doi înotători orădeni au luat parte la CN rezervat copiilor cu vârstă de 10 ani, desfăşurat tot la Bacău. Aici rezultatele au fost ceva mai modeste. Sebastian Buzlea s-a clasat pe locul VI la 50 metri liber, respectiv pe locul X la 100 metri liber. La rândul său, Matei Băican a ocupat locurile IX la 50, respectiv 100 metri liber.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !