Medalii pentru atletii oradeni

De Gavril Nutiu
Medalii pentru atletii oradeni
Sportivii de la cluburile orădene au obţinut opt clasări pe podium la CN de tineret şi seniori.

Desfăşurat la Bucureşti, Campionatul Naţional de atletism pentru seniori şi tineret a consemnat evoluţiile meritorii ale atleţilor bihoreni, care şi-au trecut în cont un număr de opt medalii, dintre care două de aur, trei de argint şi trei de bronz.

Cele mai bune performanţe au fost realizate de Ligia Grozav (CSU CSM) şi Bianca Lazăr Fazecaş (CS Crişul), care au devenit campioane naţionale de tineret în probele de săritura în înălţime, respectiv de aruncare a ciocanului. Ligia Grozav a sărit 1,80 metri, rezultat care i-a adus medalia de aur la tineret, respectiv cea de argint la senioare. La rândul său, Bianca Lazăr Fazecaş a aruncat 60,28 metri, obţinând aurul la tineret, respectiv argintul la senioare. Cornelia Deiac (CSU CSM) a obţinut titlul de vicecampioană naţională la săritura în lungime senioare, cu rezultatul de 6,47 metri. Sergiu Perţe (CSU CSM) a câştigat medalia de bronz la săritura în înălţime tineret, cu 1,90 metri. O altă medalie de bronz a fost obţinută de Dorina Körözsi (CS Crişul, antrenor Kádas Károly), în proba de 800 metri senioare, cu timpul de 2′ 4,12”. Revenind în competiţii după o lungă perioadă de pauză, Alex Méhes (CS Crişul) s-a clasat pe podium (medalie de bronz) la aruncarea ciocanului tineret, cu 53,41 metri, el ocupând locul IV la seniori. Coechipierul său, Mátyás József s-a clasat pe locul IV la tineret şi pe locul V la seniori, cu rezultatul de 53,02 metri. Atleţii din probele de sărituri sunt pregătiţi de antrenorii Mariana şi Virgil Preda, iar cei din probele de aruncări de antrenorii Livia şi Albert Méhes.

Aproape de podium

Andrei Sasca (CSU CSM) a fost foarte aproape de podium la săritura în lungime seniori, cu 7,50 metri, iar coechipierul său Adrian Manoilă a ocupat locul IV la tineret şi locul VI la seniori în aceeaşi probă, cu 7,05 metri. Tot pe locul IV s-a situat ştafeta de 4×100 metri tineret a CSU CSM (antrenori Marius Marinău, Olah Robert), alcătuită din Patric Zahui, Rareş Negru, Sergiu Foltuţ şi Adrian Manoilă). Acelaşi loc IV a fost ocupat de Cristian Sidea (CSU CSM, antrenori Marius Marinău, Olah Robert), în proba de 400 metri garduri, cu timpul de 52,87”. Halai Erika (CSU CSM) s-a situat pe locul V la săritura în lungime cu 6,17 metri, respectiv pe locul VI la triplusalt senioare cu 15,20 metri. La rândul său, Lénárd Norbert a ocupat locul V la triplusalt seniori cu 15,20 metri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !