Medicinistii, in stagii de practica la Ingolstadt

Medicinistii, in stagii de practica la Ingolstadt
Stagiile practice durează trei luni. De ele pot beneficia studenţii din anii IV, V şi VI de la Medicină.

Universitatea din Oradea a oficializat colaborarea cu Spitalul de Stat din Ingolstadt (Germania). Universitatea orădeană a obţinut o premieră naţională: acordarea statutului de Spital Clinic Universitar al UO pentru Spitalul de Stat din Ingolstadt, Germania.

„Conform legislaţiei române, trebuia şi aprobarea Ministerului Educaţiei şi aprobarea Ministerului Sănătăţii. Le-am obţinut şi, din această săptămână, Spitalul Clinic din Ingolstadt are statutul de spital clinic al Universităţii din Oradea”, a spus Cornel Antal, rectorul Universităţii din Oradea.

Potrivit acestuia, nicio altă Universitate de Medicină şi Farmacie din România nu are un astfel de spital în străinătate.

Astfel, studenţii de la Medicină şi Farmacie din Oradea îşi vor putea efectua stagiile practice la Clinica din Ingolstadt (Germania).

Avantaje

„Marele avantaj este că studenţii şi rezidenţii îşi pot face stagiile practice într-o clinică de nivel mondial”, a mai punctat Antal. Acesta a mai menţionat că există tratative cu conducerea Spitalului şi pentru cadrele didactice tinere ale Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea.

De aproape 15 ani, Universitatea din Oradea a colaborat, sub diferite forme, cu Spitalul nemţesc. De zece ani, studenţii medicinişti orădeni au plecat în stagii practice acolo.

În fiecare an, două serii a câte 20 de studenţi/serie se duc în Germania pentru a-şi efectua acolo stagiile de practică. 18 studenţi de la Medicină, care au plecat în luna octombrie în Ingolstadt, trebuie să se întoarcă în ţară în aceste zile, iar alţi 20 aşteaptă să le calce pe urme în această primăvară.

Potrivit rectorului Cornel Antal, cei 20 de tineri care vor pleca trebuie să susţină în 15 februarie un test de limbă germană, iar în martie începe seria.

„Stagiul durează trei luni. De aceste stagii pot să beneficieze orice student din anii IV, V sau V de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea. Tinerii primesc o bursă lunară care le acoperă cazarea. Masa o iau la spital şi le mai rămân şi bani de buzunar”, a mai precizat rectorul Antal.

Universitatea din Oradea are semnate convenţii pentru stagiile de practică ale studenţilor cu Spitalul Municipal, Spitalul Judeţean, Spitalul CFR şi cu Spitalul de Recuperare din Băile Felix.

Crina Dobocan

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !