Mega-licitaţia centralei pe gaz a fost blocată

De Cristina Ghilea
11Comentarii
Mega-licitaţia centralei pe gaz a fost blocată
Procedura e suspendată de Consiliul Concurenţei, după ce o companie a contestat lămuririle oferite de Primărie.

Cea mai bănoasă licitaţie din istoria Oradiei – 55 milioane de euro pentru noua centrală pe gaz, s-a împotmolit în bicrocraţie. Procedura e suspendată dar ar putea fi chiar anulată. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a dispus suspendarea până la soluţionarea contestaţiei depuse de firma bucureşteană Romelectro SA.

În contestaţia depusă de Romelectro SA la CNSC lunea trecută, firma cere „1. suspendarea de urgenţă a procedurii până la soluţionarea contestaţiei; 2. anularea procedurii în temeiul art. 199 alin. (5) din OUG nr. 34/2006, coroborat cu art. 209 alin. (1) lit. c) şi alin. 4 lit. a) şi b); 3. în subsidiar, în cazul în care Consiliul apreciază că nu se impune anularea procedurii, obligarea autorităţii contractante la lămurirea aspectelor neclare din documentaţia de atribuire şi prelungirea perioadei de depunere a ofertelor cu cel puţin 60 zile pentru a da posibilitatea ofertanţilor să îşi pregătească ofertele conform solicitărilor şi modificărilor ulterioare ale documentaţiei de atribuire realizate de către autoritatea contractantă”.

Motivând că nu cunoaşte detaliile licitaţiei, primarul Ilie Bolojan comentează că blocarea procedurii afectează oraşul sub două aspecte. Termenul limită de cheltuire a banilor europeni alocaţi centralei, finalul lui 2015, devine presant în condiţiile în care Oradea deja cere prelungiri de la Guvern pentru a putea funcţiona pe centrala poluantă actuală, al cărei deces, din raţiuni de protecţia mediului, trebuia înregistat până pe 1 ianuarie 2014.

 11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor