Mere stricate pentru elevi

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Mere stricate pentru elevi
Consiliul Judeţean Bihor ameninţă cu „ruperea ” contractelor dacă firmele care distribui merele nu vor remedia situaţia.

Curg reclamaţiile în ceea ce priveşte calitatea merelor distribuite în şcoli. Ele nu corespund din punct de vedere al gramajului, însă ceea ce a pus capac beneficiarilor este faptul că ieri elevilor le-au fost distribuite mere putrede. Situaţia a este cunoscută şi de către conducerea CJ Bihor, instituţie care a organizat licitaţia pentru distribuirea cornului, a alaptelui şi a merelor din şcoli. „Avem reclamaţii că merele nu corespund din tot judeţul. În prima fază vom imputa merele celor care au câştigat licitaţiile fiindcă la licitaţii s-au cu nişte mere, iar acum distribuie altceva. Dacă nu vor remedia situaţia şi vor continua să ducă mere de doi lei în şcoli vom rupe contractul ”, spune consilierul Preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Carţis. Omul preşedintelui Popa are şi o explicaţie în ceea ce priveşte faptul că merele sunt neconform.

„Procedurile pentru licitaţii au fost lansate târziu de către Guvern, în decembrie. În ianuarie au fost emise normele, în aprilie au fost lansate licitaţiile. Ori dacă nu distribui din martie merele, acum foarte greu mai găseşti mere de calitate fiindcă nu se păstrează. Astfel se explică de ce în alte judeţe nu s-a prezentat nimeni la licitaţia pentru distribuzirea merelor fiindcă nu se găsesc ”a adăugat Horia Carţiş. Consilierul spune că s-au organizat numeroase întâlniri cu beneficiarii care pot să refuze merele care nu corespund din punct de vedere calitativ. La rândul său, şeful Protecţiei Consumatorilor Bihor, Cătălin Bura spune că azi, inspectorii vor fi prezenţi în şcoli pentru a verifica calitatea merelor. Dana Blaga, director Astral, firmă care distribuie merele în şcolile din Oradea spune că îşi va reconsidera relaţia cu furnizorul, dacă merele nu vor fi de calitate. „Am primit şi noi foarte multe reclamaţii. Merele au putrezit fiindcă a apărut această pauză în activitate la începutul lunii mai. Noi distribuim de doi ani laptele, cornul şi merele şi nu am avut până acum asemenea probleme, iar interesul nostru este să asigurăm produse de bună calitate ”, a declarat directorul Dana Blaga.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !