Mica Unire la Liceul de Arte

De Veronica Bursaşiu
Mica Unire la Liceul de Arte
Momentul prezentat de elevii de la Arte poate rivaliza cu spectacolele profesioniştilor.

Oda Bucuriei a lui Beethoven, Rapsodia Română a lui Enescu, dar şi cântece dragi sufletului românilor: „Pe câmpia libertăţii”, „Din ţara moţilor, noi am venit”, „D-acam plecat, Ardealule din tine”, „Fraţi români din lumea-ntreagă” ori „Cântecul Iancului ”, au răsunat în sala festivă a Liceului de artă cu prilejul sărbătoririi a 155 de ani de la Mica Unire.

Directorul Liceului de Arte Mihaela Bondor a vorbit despre importanţa evenimentului şi a subliniat că instituţia pe care o conduce este una care promovează valorile, adevăratele valori. La eveniment au fost invitaţi preotul Garnizoanei Oradea, generalul de armată Vasile Creţ, agentul şef Florin Capriş, şeful Cercului Militar, inspectorul de specialitate Ioan Fluieraş, profesorul Cornelia Borz, membru în Consiliul de administraţie al Liceului de Arte. O intervenţie la obiect şi apreciată totodată de asistenţă a avut generalul Vasile Creţ. Domnia sa a demonstrat are cunoştinţe temeinice de muzică spre surprinderea asistenţei care nu se aştepta să audă solfegiind un general de armată. „Am trăit un moment înălţător şi emoţionant în această după-amiază. Şi nu o spun din complezanţă, am umblat în viaţa mea în 53 de ţări- am făcut înconjorul lumii de două ori, şi am avut ocazia să particip la evenimente culturale. Păstrând proporţiile, crediţi-mă că spectacolul la care am asistat azi nu a fost cu nimic mai prejos. Apreciez exuberanţa Corului Ariston condus de domnul profesor Arnold Schneider, naturaleţea momentului folclor susţinut de orchestra şi de elevii coordonaţi de profesorul Sorin Miescu. Tinerilor interpreţi le prevăd un viitor strălucit pe scenele naţionale şi internaţionale. Un moment fascinant a fost cel oferit de orchestra de cameră condusă de acest Leonard Bernstein (n.r.- a condus cele mai mari orchestre ale lumii printre care şi Filarmonica din New York), doamna profesoară Viola Nagy. Din tot sufletul felicitări”, a spus genralul Vasile Creţ.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !