Mihaela Bodonea a fost arestată preventiv

De Cristian Horgoș
2Comentarii
Mihaela Bodonea a fost arestată preventiv
Bodonea contestă decizia de arestare pretinzând că ar fi luat banii ca sponsorizare, având girul colegilor din PV.

Tribunalul Bihor a admis, duminică seară, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurorii DNA Oradea pe numele preşedintei Partidului Verde (PV) filiala Bihor, Mihaela Bodonea. Lidera „verzilor” bihoreni este cercetată penal sub acuzaţia de „folosire a influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite”. Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Oradea.

Fără girul lui Vuşcan&co.

În faţa judecătorilor, avocatul inculpatei a subliniat că Mihaela Bodonea a recunoscut primirea sumei de bani pentru schimbul de posturi în secţiile de votare, dar nu ca folos personal ci ca „sponsorizare” pentru campania electorală desfăşurată în continuare de PV Bihor. În acest sens, avocatul a mai avansat ipoteza că Bodonea ar fi avut girul conducerii PV Bihor pentru „sponsorizarea” respectivă.

Vicepreşedintele PV Bihor, Horea Vuşcan, respinge o astfel de circumstanţă. „Eu, ca vicepreşedinte, nu ştiu nimic despre o astfel de sponsorizare. Ne delimităm în totalitate de acţiunile personale ale dnei Bodonea”, ne-a declarat, luni, Vuşcan în numele celorlaţi membri ai conducerii PV Bihor.

Comunicatul DNA

Procurorii anticorupţie au reţinut-o duminică pe Mihaela Bodonea, după organizarea unui flagrant.

Din ordonanţa de reţinere rezultă următoarele:

În perioada aprilie – mai 2014, în contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc pe 25 mai, inculpata, în calitate de preşedinte al filialei judeţene Bihor, a unui partid politic, folosindu-şi influenţa şi autoritatea conferite de calitatea deţinută în această formaţine, ar fi pretins şi acceptat 11.010 euro, de la un denunţător, reprezentant al unui partid politic, filiala Bihor.

Suma a fost solicitată în scopul distribuirii unui număr de 325 de locuri, (reprezentând 50% din numărul total al secţiilor de votare din Bihor), care i-au revenit PV Bihor, în urma unor înţelegeri cu formaţiunea căreia i s-au cuvenit locurile în urma tragerii la sorţi, de către Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bihor, pentru membrii partidului din care făcea parte martorul denunţător.

În prealabil, martorul denunţător a purtat mai multe discuţii pe această temă cu reprezentanţii unei alte formaţiuni politice, care i-au comunicat că toate locurile alocate lor în comisiile secţiilor de votare, fuseseră distribuite, în urma unei înţelegeri, partidului inculpatei.

Astfel, în urma negocierilor purtate cu Bodonea Mihaela, s-a stabilit că Forţa Civică va primi 50 de locuri, în schimbul sumei de 100 lei/loc, în comisiile secţiilor de votare.

Declarându-şi interesul pentru toate cele 651 de locuri la care PV Bihor avea dreptul, în comisiile secţiilor de votare, martorul denunţător i-a oferit inculpatei 150 de lei/loc. Potrivit DNA, Bodonea ar fi acceptat oferta, asigurându-l pe martorul denunţător că va face demersuri astfel încât Forţei Civice să-i fie distribuite minim 50% din locuri în comisiile secţiilor de votare, respectiv minim 325 de locuri.

Flagrant cu 6.500 de euro

Listele privind compunerea comisiilor fiecărei secţii de votare, urmau a fi depuse la BEJ până duminică, 18 mai.

Iar pe 17 mai, inculpata a primit efectiv, de la martorul denunţător 6.500 euro, în schimbul a 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere a unor secţii de votare. Cu aceeaşi ocazie, inculpata a promis că, în perioada imediat următoare, va mai atribui, în schimbul sumei de 150 lei/loc, încă cel puţin 100 de locuri de membri în comisiile de supraveghere, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Pentru administrarea cauzei, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic SRI-Direcţia Judeţeană de Informaţii Bihor.

Comunicatul Partidului Verde

Pe site-ul www.PartidulVerde.ro s-a postat un comunicat oficial privind acuzaţiile aduse preşedintelui PV Bihor.Oradea. Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, a aflat cu stupoare din presă despre acuzaţiile aduse Preşedintelui interimar al Organizaţiei Verzilor din judeţul Bihor. Conducerea Partidului Verde o va exclude fără ezitare pe doamna Mihaela Bodonea în cazul în care acţiunile de care este acuzată de DNA se confirmă. Partidul Verde se delimitează de cei care recurg la astfel de practici ilicite și retrage fără ezitare sprijinul politic oricărui membru care încalcă legea.

Precizăm totuși că în şedinţa BEJ Bihor din data de 14.05.2014 Partidul Verde nu a fost primul tras la sorţi pentru completarea secţiilor de vot, astfel că Partidul Verde nu urma să aibă reprezentanţi în secţiile de vot la alegerile europarlamentare din 25 mai. Procedura de completare a secţiilor de vot presupune ca primul partid tras la sorţi să fie cel care are reprezentanţi în secţii, în acest caz fiid vorba de Partidul Dreptăţii Sociale, nu de Partidul Verde.

Formaţiunea noastră a respectat întotdeauna, de la înfiinţarea din 2006, regulile compeţiei electorale şi dorim să ne asigurăm susţinătorii că ori de câte ori se dovedeşte că un membru PV depăşeşte cadrul legal îşi pierde automat susţinerea colegilor şi poziţia de membru al formaţiunii.

Partidul Verde își exprimă încrederea în justiţia din România, iar dacă acuzaţiile aduse preşedintelui interimar Bihor se dovedesc a fi reale, responsabilii acestor fapte trebuie să fie sancţionaţi conform legii.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor