Militează pentru o alimentaţie sănătoasă

De Crina Dobocan
„Energicu’ ” actor Dan Codrean i-a introdus pe copii în campania despre nutriţie
„Energicu’ ” actor Dan Codrean i-a introdus pe copii în campania despre nutriţie
Peste 170 de copii au învăţat de la Chef Cezar Munteanu cum să devină prietenii legumelor şi ai fructelor.

Caravana educaţiei şi a alimentaţiei sănătoase a ajuns, joi, şi la Oradea. Peste 170 de copii de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea, alături de dascălii lor, au învăţat de la Chef Cezar Munteanu şi de la medicul nutriţionist Mihaela Bilic cum să aibă o relaţie echilibrată cu alimentaţia. Prin intermediul jocului, şcolarii au învăţat care sunt proprietăţile legumelor şi ale fructelor şi beneficiile lor pentru organism. Micuţii au fost antrenaţi în activitate de actorul Dan Codrean.

Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează, pentru al patrulea an consecutiv, programul educaţional „Sănătatea începe din farfurie”. Demarat în luna aprilie, acesta urmăreşte să promoveze o alimentaţie echilibrată pentru copii.

„Anul acesta programul vizează în total peste 12.000 de elevi din clasele I-IV din Bucureşti şi 14 judeţe ale ţării, precum şi părinţii acestora. Misiunea declarată este de a milita pentru o atitudine pozitivă faţă de nutriţie, fără restricţii şi diete neadecvate, promovate în general adulţilor, care să conducă la dezechilibre sau la o opoziţie din partea copiilor şi a părinţilor”, a declarat Chef Cezar Munteanu.

Alături de copii şi Cezar Munteanu a fost şi directorul Selgros Oradea, Amalia Ţurcanu, care semnalează că 2014 a fost declarat anul mamelor şi al copiilor.

„Noi încurajăm alimentaţia corectă şi mişcarea în aer liber, prin practicarea sportului, indiferent de ramură. De ce 2014 este anul copiilor şi al mamelor? Pentru că educaţia şi sănătatea copiilor pot fi oferite de mame. Ele, alături de taţi, pot forma obiceiuri şi atitudini corecte faţă de mâncare”, a spus Amalia Ţurcanu.

Organizatorii campaniei „Sănătatea începe din farfurie” vor să facă demersuri pentru a introduce programul ca şi curriculă obligatorie în şcoli. Doar în acest fel, va scădea gradul de obezitate la nivelul ţării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !