Ministrul a adus onoare, nu si bani, Universitatii

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
Ministrul Pricopie, în turul itinerar prin campusul Universitar
Ministrul Pricopie, în turul itinerar prin campusul Universitar
Ministrul Pricopie a oferit Universităţii o plachetă aniversară dar nu a atins problema finanţării.

Cu ocazia aniversării a „50 de Ani de Învăţământ Superior Continuu la Oradea”, ministrul Remus Pricopie a vizitat sâmbătă şi Universitatea din Oradea (UO), însoţit de vicepreşedintele Consiliului judeţean Bihor, Ioan Mang, Ministrul Educaţiei Naţionale a fost întâmpinat de rector şi de preşedintele Senatului UO, de prorectori, decani, şefii comisiilor de specialitate ale Senatului precum şi de liderii studenţilor din Senatul UO.

„Drept omagiu pentru activitatea educativă desfăşurată şi performanţele profesionale înregistrate în cei 50 de ani de existenţă, ministrul Remus Pricopie a oferit instituţiei noastre Placheta şi Diploma aniversară «Dimitrie Gusti». Distincţiile poartă semnătura Ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, precum şi a Ministrului Delegat, Mihnea Costoiu şi au fost oferite în baza unui ordin emis de Ministerul Educaţiei Naţionale”, a informat UO.

În cadrul itinerarului prin campusul universitar, ministrului i s-au prezentat şi imobilele în construcţie, clădirea Facultăţii de Arte şi aripa nefinalizată a noilor cămine studenţeşti, investiţii realizate din alocări de fonduri de la minister. La Biblioteca Universităţii, ministrul a iscălit în Cartea de Onoare.

Apoi, în Sala de Consiliu, rectorul Constantin Bungău a prezentat succint instituţia. „În continuare, ministrul Pricopie a vorbit despre strategia ministerului în domeniul educaţiei universitare precum: Legea Educaţiei Naţionale cu plusurile şi minusurile ei, finanţarea învăţământului superior, cercetare ştiinţifică şi autonomia universităţilor. Reuniunea a fost una interactivă, persoanele de faţă putând adresa ministrului educaţiei naţionale diverse întrebări despre dezvoltarea învăţământului universitar românesc”, a mai transmis Biroul de Presă al UO.

Speranţa, după ARACIS

Deşi în cadrul vizitei nu s-a marşat pe scăderea de la an la an, a finanţării UO de către Minister, rămâne speranţa ca în toamnă ARACIS să ridice calificativul acordat Universităţii la gradul de „înaltă încredere” şi, astfel, finanţarea de la Minister să crească automat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !