Minoritismul sexual e „majoritar” în PE

De Cristian Horgoș
Minoritismul sexual e „majoritar” în PE
Euro-Parlamentul a votat pentru promovarea drepturilor cuplurilor gay de a se căsători şi de a-şi „procrea” copii.

Euro-parlamentarii români au votat partinic Raportul Lunacek, marţi, la Bruxelles. Cinci liberali plus Petru Luhan (PDL) şi Adrian Severin (ex-PSD) au votat „pentru” un plus de drepturi ale minorităţilor sexuale. Frontul „contra” i-a adus pe aceeaşi baricadă pe udemerişti cu Vadim Tudor, plus şase pedelişti. Cei zece euro-parlamentari PSD au absentat ori au dat non-vot, la fel ca şi Laszlo Tokes. Iar Elena Băsescu a optat pentru „abstinenţă” de la vot.

În final, cu 394 de voturi „pentru”, 176 „contra” şi 72 de abţineri, PE a adoptat marţi controversatul raport Lunacek, care a stârnit numeroase proteste în mai multe ţări.

Raportul Lunacek a stârnit luări de poziţie pe mai multe site-uri ortodoxe, atât înainte de vot cât şi după. „Biserica Ortodoxă nu condamnă persoanele, orice orientare ar avea, ci doreşte îndreptarea lor. Sper ca acest document să nu se transforme într-o platformă-program de impunere către majorităţi a orientărilor sexuale minoritare”, a subliniat preotul ortodox Eugen Tănăsescu, pe site-ul razboiintrucuvant.ro.

Episcop şi „vice” la COMECE

Iar episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, chiar a transmis europarlamentarilor români o scrisoare cu motivaţii. „Cu toată consideraţia şi respectul pentru munca pe care o depuneţi în folosul cetăţenilor României, deci ai Europei, vă rugăm să reanalizaţi şi să nu fiţi de acord cu propunerile făcute de Raportul Lunacek – care se va vota în plen, în săptămâna 3-6 februarie”, şi-a început îndemnul creştinesc episcopul Bercea, care este şi vicepreşedinte al COMECE Bruxelles.

Iniţiativa episcopală a fost însoţită şi de reacţii civile, precum cea a clujeanului Mircea Miron, preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei din Cluj. „Pedepsirea penală a unor delicte de opinie este o măsură exagerată. România a renunţat la incriminarea unor fapte precum insulta şi calomnia, aşa cum era în comunism. Nu este necesară discriminarea pozitivă a comunităţii homosexuale”, a declarat Mircea Miron.

Factbox: Scrisoarea P.S. Virgil Bercea

1. Domnia Voastră, ca român, pledaţi şi duceţi în Europa valori care au la bază legile naturale în care cu toţii am fost crescuţi. Biserica nu condamnă persoanele, orice orientare ar avea, ci le ajută să meargă pe un drum al binelui, al frumosului, al iertării, al împăcării, al responsabilităţii şi demnităţii. Fiecare persoană umană are dreptul natural de a trăi şi de a se dezvolta liber pe acest pământ. Valoarea libertăţii este un drept fundamental. Considerăm căsătoria dintre un bărbat şi o femeie ca încadrându-se în legile naturii pe care vă rugăm să o protejaţi;

2. Vă rugăm, în acelaşi timp, să promovaţi ca întotdeauna, şi de această dată, principiul universal al drepturilor omului şi să nu votaţi favorabil „Raportul Lunacek”;

3. Biserica promovează şi respectă egalitatea de şanse a femeii, recunoscându-i rolul important pe care îl joacă în societate ca mamă, soră, soţie dar şi ca având aceleaşi drepturi precum bărbatul. Femeia nu poate fi umilită şi nici îngrădită şi nici nu poate fi transformată în bărbat şi nici bărbatul în femeie. Vă rugăm să susţineţi egalitatea dintre femeie şi bărbat ca două identităţi preţioase şi de neînlocuit ale firii umane;

4. Considerăm că într-o Europă a popoarelor, fiecare poate contribui cu darurile sale. România noastră are aceste valori pe care Domnia Voastră puteţi să le oferiţi Europei şi lumii. Vă rugăm să vă faceţi o mesageră a valorilor care ne caracterizează şi de aceea vă rugăm să nu fiţi de acord cu „Raportul Lunacek”.

5. Sunt convins, Domnule Euro-Deputat, că întotdeauna şi prin tot ceea ce faceţi urmăriţi binele persoanei umane şi al societăţii. Vă mulţumesc pentru această muncă, bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze iar Maica Sfântă să vă ocrotească mereu!

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !