Misiune economică slovaca la Salonta

De Veronica Bursaşiu
Misiune economică slovaca la Salonta
Opt firme din Slovacia caută parteneri de afaceri în Bihor .

Consulul onorific al Solvaciei la Salonta, Miroslav Iabloncsik aduce în Bihor firme din Slovacia. De această dată, invitația a fost lansată oamenilor de afaceri din zona Banska Bystrica. Acestea se vor întâlni cu firme din Bihor la Consulatul slovac din Salonta în cadrul primei misiuni economice slovace organizate în județ. Evenimentul se va derula pe parcursul a trei zile, în perioada 18-20 septembrie. Evenimentul este organizat de Consulatul Slovac din Salonta în parteneriat cu Federația Patronilor Bihor, Asociația Firmelor Bihorene, Camera de Comerț și Industrie și, probabil, cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, organizație căreia consulul onorific al Slovaciei intenționează să-i lanseze o invitație în acest sens.

Sticlăm schi, reciclabile

„Vor veni firme din Slovacia care își desfășoară activitatea într-o plajă largă de domenii. O firmă care realizează din materiale reciclabile de la pavaje pentru spații verzi, echipamente pentru locuri de joacă, garduri, porți și chiar garaje. Această firmă are nevoie de parteneri care să furnizeze materia primă. Este vorba apoi de o fabrică de sticlă. Pădurea Neagră, o zonă unde slovacii sunt majoritari a avut tradiție în domeniu, dar din păcate acolo nu există semne că activitatea aceasta ar putea renaște. De-altfel, specialiștii care au lucrat la fabrica de sticlă din Pădurea Neagră au găsit, ulterior de lucru, în Slovacia. Această firmă realizează hand-made-uri, pahare încrustate cu pietre Swarovsky. Își va prezenta oferta o firme care produce condimente, care are piață în Cehia, Slovacia și Ungaria. Vor fi prezenți apoi producători de instalații sanitare, de mobilier pentru băi, bucătării, producători și procesatori de pește. Din Donovaly, una dintre cele mai mari și moderne regiuni de ski din Slovacia, stațiune căutată din ce în ce mai mult de vip-uri, unde în ultimul timp au avut loc mai multe schimbări de la modernizarea infrastructurii schiabile până la reâeaua hotelieră și posibilitățile de relaxare si distracție vine cu o ofertă specială pentru bihoreni firma care asigură partea de schi. Stațiunea Donovaly dispune decu snow-park, e o regiune de vis a Slovaciei, aflată într-o vale pitorească, cu un microclimat specific. Pentru cei care caută conditii excelente pentru ski acolo găsesc piste superbe de slalom, piste de ski fond, ski de tip „cross-country ”și snowboardin.

Iubitorii de snowboarding vor fi tentați de zonele de free-riding de acolo, condimentate cu diverse obstacole și trasee. Bihorenii care vor ajunge la Donovaly, o regiune muntoasă situată la poalele Munților Tatra vor putea vedea unul dintre cele mai faimoase evenimente găzduite de stațiune: concursul de sănii trase de câini. Românii au legături la Donovaly: acolo se află un cimitir al românilor căzuți în războiul ”, spune consulul onorific al Slovaciei la Salonta. Firmele care au răspuns invitație de a participa la misiunea economică își vor însoți ofertele și prezentările de o expoyiție organizată în sala de conferințe a Hotelului Slavia din Salonta. De asemenea, oamenii de afaceri din Banska Bystrica vor face vizite la sediile firmelor bihorene care răspund invitație de a participa la întâlnire. Consulul Miroslav Iabloncsik spune că în toamnă, sau cel târziu în primăvară, oamenii de afaceri din Bihor vor întoarce vizita potențialilor parteneri din Slovacia. Relațiile economice dintre Bihor și regiuni din Slovacia au fost vizibil dinamizate după deschiderea Consulatului de la Salonta. Iar rezultatele sunt vizibile în special în această zonă. În Bihor activează acum 35 de firme cu capital slovac, respectiv cu capital mixt. De numele consulului onorific al Slovaciei la Salonta se leagă și vizita istorică a Președintelui Slovaciei în România, Ivan Gasparovic.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !