Misiunea „Ceata lui Piţigoi”

De Alexandra Lăzureanu
Copiii s-au distrat de minune la pompieri FOTO: ISU Crisana
Copiii s-au distrat de minune la pompieri FOTO: ISU Crisana
În dimineaţa zilei de vineri, un grup de 29 de copii din cadrul taberei de vară „Ceata lui Piţigoi” a efectuat o vizită la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor.

Copiii au petrecut aproximativ două ore şi 30 de minute în incinta unităţii, timp în care au avut parte de un program variat, structurat pe ateliere menite să-i familiarizeze cu munca şi misiunea pompierilor militari.

În prima parte a vizitei, cei mici au fost iniţiaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, fiindu-le prezentate pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă, insistându-se cu precădere asupra modului în care trebuie să se comporte pentru a preîntâmpina evenimente nedorite ca incendii şi accidente la scăldat. Totodată, copiilor li s-a explicat maniera în care se pot proteja înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

A urmat atelierul de prim ajutor în cadrul căruia, micii vizitatori şi-au însuşit noţiuni de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore (tăieturi, arsuri, etc.).

Prezentarea tehnicii

După sesiunea informativă interactivă şi atelierul de prim ajutor, echipajele Detaşamentului 1 Oradea au prezentat micuţilor curioşi, tehnica de luptă folosită de forţele de intervenţie ale inspectoratului pe timpul desfăşurării operaţiunilor şi modul în care sunt utilizate autospecialele pentru stingerea incendiilor, de descarcerare grea, de lucru la înălţime şi alte echipamente de intervenţie specifice, folosite de pompierii militari pentru salvarea semenilor, protejarea bunurilor şi ocrotirea mediului înconjurător. Punctul culminant al vizitei l-a constituit momentul în care fiecare copil s-a simţit pompier pentru câteva minute, mânuind pistolul de refulare a apei pentru a trage la ţintă, bineînţeles sub îndrumarea şi supravegherea strictă a servanţilor. „La finalul întâlnirii, copiii au asistat la exerciţiile demostrative efectuate de pompierii militari, care au fost răsplătiţi cu aplauze şi veselie de galeria energică a “Cetei lui Piţigoi”” a spus locotenent Camelia Rosca, din cadrul ISU Crisana.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !