Monitorizeaza absentele elevilor

Monitorizeaza absentele elevilor
În Bihor, în luna noiembrie au fost înregistrate 253.093 de absenţe, dintre care 134.020 motivate.

Ministerul Educaţiei a lansat o aplicaţie informatică pentru colectarea datelor la nivel local şi un sistem de transmitere a acestora către baza de date centrală. Aplicaţia urmează să fie pusă la dispoziţia unităţilor din învăţământul preuniversitar şi are ca scop asigurarea calităţii procesului de învăţământ în vederea prevenirii absenteismului şi a abandonului şcolar.

„Procesul de monitorizare şi control are scopul imediat de a furniza informaţii agregate şi detaliate asupra nivelului de participare la educaţie şi a rezultatelor şcolare ale elevilor, dar, în acelaşi timp, de a furniza factorilor decizionali informaţiile necesare pentru stabilirea măsurilor corective şi de îmbunătăţire a calităţii procesului educaţional”, se arată în proiect.

În proiect se precizează că fiecare persoană, elev sau cadru didactic, va avea un număr unic de identificare.

Absenţe

Prin acest sistem unităţile de învăţământ vor raporta informaţii referitoare la prezenţa la cursuri a elevilor şi notele pe care le obţin aceştia.

„În cadrul sistemului vor fi utilizaţi identificatori unici pentru unităţile de învăţământ, discipline, clase, elevi şi profesori”, se mai arată în proiectul Ministerului.

În Bihor, absenţele elevilor sunt contabilizate lunar.

„Încă din septembrie am cerut şcolilor un plan de măsuri pentru diminuarea absenţelor”, a spus inspectorul şcolar general Dorel Luca.

Pataki Arpad, inspector management resurse umane în cadrul ISJ Bihor, spune că Ministerul Educaţiei a obligat unităţile şcolare să introducă situaţia absenţelor şi a notelor elevilor în baza de date naţională (BDN). Pe lângă aceasta ISJ Bihor cere şcolilor aceiaşi situaţie – spune Pataki Arpad.

Potrivit acestuia, în Bihor, în ultima lună în care au fost centralizate absenţele s-au înregistrat 253.093 de absenţe, din care 134.020 au fost motivate.

„Pe luna decembrie nu avem centralizate datele. În luna noiembrie, la ciclul primar au fost 38.611 absenţe, din care 15.039 motivate. La gimnaziu, au fost 77.422 de absenţe (31.624 motivate), iar la liceu 137.060 de absenţe, din care 87.357 motivate”, ne-a declarat Pataki Arpad.

Cele mai multe absenţe

La ciclul primar cele mai multe absenţe au fost înregistrate la Colegiul Naţional „Arany Janos” Salonta (1705), urmată de Şcolile Batăr (1312) şi Lupoaia (1400) şi de Liceul Baptist Emanuel (629) şi Liceul cu Program Sportiv Bihorul (504). La gimnaziu, clasamentul absenţelor este condus de Liceul Teoretic Jiga din Tinca (9014), Şcola Constantin Şerban din Aleşd (3468), iar la liceu, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (9736) şi Colegiu Tehnic Unirea Ştei (9361).

C.D.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !