Mostenitorii vs Elena Muresan

Succesorii boierului Mateescu încearcă să o contreze în Justiţie pe avocata Mariei Radu.  

Andreea Radu este parte în procesul codrilor – dosarul nr. 1705/177/2010 – având statut de moştenitoare a bunicii sale, Maria Radu. Tânăra timişoreancă se arată hotărâtă în a-i zădărnici avocatei Elena Mureşan încercările de a se împroprietări cu cele aproape 63.000 ha, pe care judecătoarea aleşdeană Ioana Dudaş le-a acordat Mariei Radu, reprezentată în instanţă chiar de Mureşan. Această avocată e şi ea parte în proces, fiind recunoscută de Tribunalul Olt, în urma unui contract de întreţinere pe care l-a încheiat în 2011 cu bunica Maria Radu, la care a încheiat două acte adiţionale.

Cu muribunda la Sebeş

Deşi Maria Radu locuia la Alba Iulia, la fel ca şi Elena Mureşan, ultimul act adiţional la contractul de întreţinere a fost încheiat la Sebeş, de către notarul Olimpiu Burz, pe 28 ianuarie 2011. La o zi după, Maria Radu a fost internată în spital, stingându-se din viaţă, în spital pe 6 februarie.

În prezent, la Judecătoria Oradea mai există pe rol un dosar (9185/271/2011) ce se leagă de procesul codrilor. În acest dosar, Andreea Radu cere anularea contractului de întreţinere şi a actelor adiţionale, pentru a o priva pe Elena Mureşan de orice calitate procesuală de moştenitoare a Mariei Radu. Procesul are ca prim termen de judecată data de 20 septembrie 2011. O acţiune similară împotriva avocatei Mureşan a fost iniţiată şi de alţi moştenitori ai boierului Alexandru Mateescu – cel care a realizat averea incomensurabilă în perioada interbelică, naţionalizată de comunişti şi care, iată, printr-un contract de întreţinere contestat, ar putea ajunge acum în mâinile unora ce nu au nicio legătură de rudenie, oricât de îndepărtată, cu boierul. Rudele boierului Mateescu – Lucia Nicolescu, Gheorghe Şulţ şi Ion Matei – au iniţiat la Judecătoria sectorului 2 Bucureşti o acţiune prin care, la fel ca în demersul Andreei Radu, se încearcă anularea actelor de care se prevalează acum Elena Mureşan.

C.C.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !