Multe produse congelate neconforme

De Dan Birta
Reactualizat la:
Multe produse congelate neconforme
Au fost aplicate amenzi de 64.000 de lei şi marfă distrusă în valoare de 1.102 lei.

Şi în sectorul produselor congelate sunt multe probleme. Acestea au fost contatate de către comisarii CJPC Bihor, care au desfăşurat în perioada 17-28.08.2015 o acţiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare şi modul de etichetare a produselor alimentare comercializate sub formă congelată (carne, peşte, legume, îngheţată, etc).

„În timpul acţiunii tematice de control au fost verificaţi 34 operatori economici, fiind constatate abateri la 29 dintre aceştia. A fost verificată o cantitate de 34.450 kg produse congelate, la 668 kg fiind constatate abateri, din acestea 407 kg în valoare de 7.191 lei fiind oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficienţelor şi 161 kg, în valoare de 1.102 lei fiind oprite definitiv de la comercializare şi distruse. Au fost întocmite 29 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care s-a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 64.000 de lei”, a declarat Giani Bura, comisar şef adjunct la CJPC Bihor.

Deficienţe

Principalele abateri constatate au fost următoarele: nerespectarea prevederilor privind păstrarea, transportul, expunerea produselor şi anume: nerespectarea prevederilor privind vecinătatea produselor, fiind expuse în aceeaşi vitrină frigorifică carne, legume, foietaje congelate; supraîncărcarea lăzilor frigorice cu produse congelate, astfel ca produsele de la suprafaţă nu mai beneficiau de temperatura prescrisă de -18 o Celsius şi nemonitorizarea temperaturilor de păstrare ale produselor congelate prin termograme. Alte abateri constatate se referă la etichetarea produselor: comercializarea produselor având ţara de origine Ungaria şi care nu au traducerea elementelor de identificare şi caracterizare, sau traducerea incompletă a acestora; achiziţionarea produselor vrac şi porţionarea lor în unitate, respectiv expunerea la comercializare fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare şi neafişarea preţurilor (preţ de comercializare şi preţ pe unitatea de măsură).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !