Munca la negru sancţionată de ITM Bihor

De Dan Birta
Reactualizat la:
Marius Rotar
Marius Rotar
Zece societăţi comerciale aveau la muncă fără forme legale 33 de angajaţi.

Încă mai sunt angajatori care practică munca fără forme legale de angajare. Cu toate că amenzile pentru munca la negru sunt foarte mari. „Doar în luna aprilie au fost identificaţi un număr de zece angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 33 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate zece amenzi în valoare totală de 140.000 lei”, ne-a informat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

În luna aprilie, în cadrul campaniei naţionale „O zi pe săptămână” în domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlaţi un număr de 252 angajatori. Au fost sancţionaţi 87 de angajatori, fiind aplicate un număr de 116 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 190.600 lei.

Deficienţe

S-au constatat 304 deficienţe, fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora. Deficienţele constatate se referă la: neîntocmirea contractului individuale de muncă; neîntocmirea actelor de de suspendare a contractelor individuale de muncă; transmiterea de date eronate în REVISAL; neprezentarea evidenţei orelor de muncă prestate; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal şi nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară. „S-a constatat o infracţiune referitoare la primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă. În această situaţie cazul a fost înaintat Parchetului spre soluţionare”, a declarat marius Rotar.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !