Munca temporara, verificata de ITM

De Simona Albinaru
1Comentariu
Marius Rotar
Marius Rotar
De curând inspectorii ITM Bihor au desfăşurat o campanie privind respectarea de către agenţii de muncă temporară a prevederilor H.G. nr.1256/2011 privind condiţiile de înfiinţare, precum şi procedura de autorizare a agentului de muncă temporară.

Neregulile nu au contenit să apară. Astfel, pe linia relaţiilor în muncă au fost controlaţi 11 angajatori. „În urma controlului s-a aplicat o amendă în valoare de 2.000 lei şi un avertisment”, a precizat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Măsuri

Conform legislaţiei în vigoare, în perioada de valabilitate a autorizaţiei de funcţionare, agentul de muncă temporară are obligaţia de a comunica agenţiei teritoriale pentru prestaţii sociale în raza căreia şi-a stabilit sediul social orice modificare privind denumirea,sediul, înfiinţarea de subunităţi fără personalitate juridică, în termen de 30 zile calendaristice de la data producerii acestora.

La încetarea activităţii, agentul de muncă temporară este obligat să depună autorizaţia de funcţionare, în termen de 15 zile calendaristice, la agenţia teritorială pentru prestaţii sociale. În vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare ca agenţi de muncă temporară, persoanele juridice, denumite în continuare solicitanţi, trebuie să să fie persoane juridice constituite potrivit legii şi să aibă prevăzut în actul constitutiv, ca obiect principal de activitate, -activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului conform codului CAEN.

 

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor