Mureşan ar rămâne subaltern la Bolojan

De Călin Corpaş
5Comentarii
Mureşan ar rămâne subaltern la Bolojan
Fostul viceprimar lasă lupta politică din PSD pentru un post călduţ în structurile administraţiei locale.


“O funcţie conform pregătirii, experienţei şi expertizei mele profesionale dobândite anterior funcţiei mele de viceprimar şi completate prin experienţa căpătată în administraţia locală”. Aceasta este dorinţa lui Ovidiu Mureşan, ex-viceprimar, dispus să renunţe la şefia PSD Oradea pentru a primi un post călduţ de director în structurile administraţiei Bolojan. Mureşan a fost schimbat din funcţie, ca urmare a contrelor apărute între Bolojan şi aleşii locali PSD ulterior ruperii USL.

Marti, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a arătat că “sunt presiuni din cadrul organizaţiei PSD Oradea de a face o schimbare a preşedintelui cu un interimar, cât mai repede”. Adică Mureşan să plece şi de la şefia municipală a PSD, de vreme ce îşi doreşte să îşi continue cariera sub aripa lui Bolojan, chiar dacă într-o funcţie executivă evident mai mică.

Mang crede că schimbarea lui Mureşan “în condiţii nelegale”, pe partea de procedură. Totuşi, Ovidiu Mureşan pare acum împăcat cu situaţia, nedorind ca prefectul judeţului Bihor, ex-colegul de partid Claudiu Pop, să conteste şi, aşadar, să suspende în Justiţie schimbarea sa din funcţia de “vice” la Oradea.

“Dânsul vrea să dovedească profesional capacităţile dumnealui, dar PSD a intrat în Opoziţie, atât în Oradea, cât şi în judeţ. Eu gândeam altfel lucrurile astea. Şi colegii dumnealui gândeau altfel, dar pe de altă parte îl înţeleg. Să primeşti o funcţie remunerată bine şi să nu depinzi de guvernare reprezintă un avantaj”, afirmă Mang despre Mureşan, arătând că fostul “vice” a ales varianta convenabilă personal, în locul continuării luptei politice ca lider local al PSD.

Echilibrul greu de găsit

Mureşan afirmă că după ruperea USL “a fost foarte greu să găsesc un echilibru între calitatea de angajat al Executivului şi calitatea de membru de partid” şi deşi a fost schimbat politic, crede că “profesional, primarul m-a apreciat”. “Politic, nu mai puteam fi noi, PSD Oradea, un partener, din moment ce de când s-a rupt USL lucrurile le-am văzut altfel”, afirmă Mureşan, care ar fi vrut ca PSD să se mulţumească la Oradea cu viceprimar şi din 2016 încolo. În schimb, PSD Oradea ar vrea să aibă primar din 2016, iar Mureşan nu s-a arătat a fi destul de combativ împotriva lui Bolojan.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor