Muta Infectioasele, pentru mega-parcare

Consilierii locali au votat mutarea Infecţioaselor
Consilierii locali au votat mutarea Infecţioaselor
Proiectul parcării supraetajate din spatele Tribunalului intră în linie dreaptă.

Primăria a demarat demersurile pentru construirea contestatei parcări supraetajate din vecinătatea Tribunalului. Secţia de boli Infecţioase a Spitalului Clinic Municipal urmează să fie mutată din clădirea de pe strada Tribunalului nr.8 în Staţionarul II – situat pe str. Republicii, nr. 37. Mutarea a fost votată de consilierii locali la începutul anului, în cadrul unei şedinţe extraodinare a deliberativului local.

Activitatea de la Infecţioase s-ar muta în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă – Staţionar II, în spaţiul unde a funcţionat secţia de oftalmologie şi chirurgie toracică. „Urmează să fie reabilitate încăperile existente, prin crearea de saloane, săli de tratament, cabinete de consultaţie şi grupuri sanitare. De menţionat, că tot acest spaţiu din Staţionarul II are o capacitate de locuri, conformă cu organigrama după care funcţionează în prezent Secţia de Boli Infecţioase de pe str. Tribunalului”, se arată în raportul de specialitate al proiectului votat de aleşii locali.

Săptămâna viitoare

„Documentaţia pentru aprobarea mutării pleacă spre Ministerul Sănătăţii săptămâna viitoare. Putem trece la demolarea clădirii după ce primim acordul”, spune Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea(AIO), gestionara proiectului. Pentru terenul dobândit prin demolarea clădirii Secţiei de Infecţioase şi a câtorva garaje particulare de lângă aceasta Primăria plănuieşte construirea unei parcări supraetajate. Proiectul a fost demarat în anul 2008, când a fost aprobat studiul de prefezabilitate pentru obiectivul „Complex multifuncţional cu parcaje supraetajate situat în zona str. Tribunalului”, urmat apoi în 2009 de aprobarea HCL nr. 602, prin care s-a dat acordul de principiu pentru realizarea acestui proiect. În prezent, AIO aşteaptă să recepţioneze documentele legate de proiectarea lucrării, spune Beltechi.

Fact box

Coordonate ale proiectului:

Proiectant: SC Pro-Arh SRL – firma arhitectului Ernest Pafka

Executant: SC Construcţii Bihor – firma prefectului Gavrilă Ghilea

Cost licitat: 16.773.734 lei fără TVA

Termen de execuţie: 13 luni de la predarea amplsamentului

Spaţii: 460 locuri de parcare şi 1.013 mp de spaţii comerciale0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !