Muzica si cabaret: La Iunion, Birjar!

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Spectacolul are loc duminică, 12 mai, la orele 19:00, în Sala Mare a Teatrului.

Ana Maria Georgescu, câştigătoarea Trofeului Festivalului Mamaia 2001 cu piesa “Ochii tăi” este apariţia surpriză a premierei La “Iunion”, Birjar, în regia lui Daniel Vulcu. Artista se află la prima ei colaborare cu un teatru şi în faţa unei provocări uriaşe: aceea de a o interpreta pe emblema muzicii românești, Maria Tănase. Ca o inovaţie, în primă audiție, melodia „Ochii tăi” este reorchestrată pentru a reda spiritul anilor 1900. Maria Tănase a fost o constantă în viaţa profesională a Anei Maria Georgescu. Când a câștigat premiul cel mare de la Mamaia, a cântat cu un buchet de flori în mână, piesa anunţând „o nouă Maria Tănase”. „Este o mare onoare pentru mine această colaborare datorată domnului Daniel Vulcu. E un vis al meu să am un rol, iar dacă este posibil să şi cânt şi mai presus de atât şi din repertoriul Mariei Tănase, atunci este extraordinar”, a spus Ana Maria Georgescu. Magia în noua premieră a Teatrului Regina Maria este adusă de Eduard şi Bianca, participanţi la „Românii au talent”, care prin performanţele lor au reuşit să ajungă printre magicienii de vârf ai României. Eduard este absolvent al Academiei de Magie din România, fiind distins cu multe premii naţionale şi internaţionale, iar Bianca este cea mai tânără femeie magician şi printre singurele din ţară.

Tânărul cuplu nu este la prima colaborare cu Teatrul Regina Maria, ei au colaborat şi la spectacolul pentru copii „Capra cu trei iezi”. În distribuţie figurează şi Marcel Mârza şi Dorin Griguţă de la secţia Revistă a Teatrului Municipal Baia Mare, care joacă rolurile lui Moscopol şi Zavaidoc, iar spectacolul este realizat după schiţe de I.L. Caragiale. Scenografia, de excepţie, îi aparţine Vioarei Bara, iar coregrafia lui Baczó Tünde. Vioara Bara spune că „decorul face o uşoară aluzie de teatru în teatru. Astfel, se regăseşte ideea de scenă în fundal cu imaginea Teatrului Regina Maria”. Scenograful a jonglat în realizarea decorului cu ideea „interior-exterior”, iar în realizarea costumelor regizorul a făcut risipă de fantezie. Spectacolul propus de Daniel Vulcu încearcă să aducă în prim plan atmosfera anilor 1900, prin textele mereu actualului Caragiale. „Atmosfera de la terasa “Iunion” cu muzica şi dansurile acelor vremuri se va regăsi într-un spectacol de cabaret vesel, pigmentat cu muzică live şi numere de magie, care nu poate fi decât pe gustul tuturor”, spune Ioana Ştef, PR al Teatrului. La „Iunion”, Birjar! Este un colaj de 11 schiţe: „O noapte furtunoas㔄Articolul 214”, „CFR”, „Mofturi”, „Infamie”, „La poștă”, „Cum vorbesc țăranii”, „Gazometrul”, „Five o’clock”, „Amici”, „Proces verbal”. Următoarea reprezentaţie va avea loc miercuri, 15 mai, de la ora 19, la Sala Mare.

FACT BOX

Din distribuţie:

-Andreea Gabor

-Georgia Căprărin

-Dania Ținca

 Denisa Vlad

 Corina Cernea

 Ion Abrudan

 Alina Leonte

 Mirela Lupu

 Alexandru Rusu

 Petre Ghimbășan

 Pavel Sîrghi

 Sebastian Lupu

 Răzvan Vicoveanu

 Daniel Vulcu

 Alin Stanciu

 Andrei Gliga

 Eugen Neag

 Radu Tudor

 dansatori ai Ansamblului Artistic Profesionist Crişana

 Orchestra condusă de Eduard Albina

 
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !