N-a apucat recepţia finală: faţada Palatului Vulturul Negru se „exfoliază”

De Cristina Ghilea
19Comentarii
N-a apucat recepţia finală: faţada Palatului Vulturul Negru se „exfoliază”
Lucrare începută în 2014 şi prelungită până în 2017, reabilitarea Palatului îşi arată trăinicia pe faţadele dinspre Piaţa Unirii.

Tencuiala stâlpilor ornamentali din faţada care dă spre Piaţa Unirii, deasupra băncii, a cedat înainte de vreme şi stă să cadă. Lucrarea face parte din pachetul mai mare de reabilitare a faţadelor şi pasajului Vulturul Negru şi încă nu a fost recepţionată de Primărie, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar.

Exectant al lucrării „Reabilitare parament exterior şi învelitori aferente Palatul Vulturul Negru Oradea” a fost Constructorul Sălard, contractul fiind în valoare de 7.969.675,41 lei cu TVA iar termenul de execuţie, de 24 luni.

Lucrările cuprinse în această etapă sunt refacerea faţadelor exterioare la corpurile dinspre Piaţa Independenţei (corp C, D, E) şi la corpul dinspre Piaţa Unirii (corpul B, cel cu turnul cu ceas), inclusiv a elementelor ornamentale, înlocuirea în totalitate a învelitorii, refacerea elementelor de tinichigerie distruse, refacerea sau după caz înlocuirea tâmplâriei existente şi vopsirea acesteia în culorile originale (excepţie fac tâmplăriile de la parter, care nu au fost cuprinse pentru înlocuire).

Până anul trecut, în martie, se decontaseră lucrări de peste 7,4 milioane de lei şi fuseseră executate lucrările la acoperiş, faţadele dinspre str. Independenţei şi Piaţa Unirii.

În continuu şantier

Reabilitarea Pasajul Vulturul Negru – înlocuirea cupolei de sticlă şi refacerea zugrăvelii pereţilor, pe alocuri cu restaurarea decoraţiunilor originale, face obiectul unui alt contract de lucrări, tot cu Constructorul Sălard, în valoare de 4.381.902,36 lei cu TVA. Faţă de momentul de start al lucrării, au fost necesare lucrări suplimentare pentru consolidarea consolei şi acoperişurilor pasajului şi „intervenții la pictură la fațadele din Pasaj”. „Suprafaţa de pictură estimată de a fi conservată şi completată în prima etapă a fost suplimentată în urma investigaţiilor efectuate cu 17,14 mp, astfel vor fi reabilitate picturi pe o suprafață de 552,86 mp. Acestea au rezultat în suplimentarea bugetului cu 2.255.564,16 lei cu TVA şi amânarea termenului de execuție la 17.07.2016.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor