„Nașterea Domnului – Dar de Crăciun”, de la prichindei

De Alexandru Guiaș
Copiii au colindat pe nerăsuflate
Copiii au colindat pe nerăsuflate
Interpretarea celor mici s-a lăsat cu diplome și cadouri

Dorind să vină în întâmpinarea Crăciunului, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea alături de copiii, a organizat ieri cea de a VIII-a ediție a Festivalului internațional „Nașterea Domnului – Dar de Crăciun”.

Evenimentul a avut loc la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, iar la el au colaborat 450 de cadre didactice din învățământul special din Bihor și din alte 13 județe din țară.

La expoziție au participat elevi de la 37 de unități de învățământ din țară, iar la specatcol 20 de grupuri artistice coordonate de 67 de cadre didactice din 14 instituții de învățământ din județ, din țară și străinătate.

Copiii recompensați pe măsură

Conform oraganizatorilor festivalului, acest eveniment a cuprins mai multe activități printre care pregătirea, selecția, expunerea, și prezentarea în cadrul unui concurs a unor obiecte decorative confecționate de copiii cu CES din învățământul special bihorean, național și internațional.

Pe lângă această activitate a avut loc și momentul artistic în vederea contribuirii la socializarea și integrarea acestor copiii prin activități art-terapeutice.

Invitații încântați de prestația celor mici

 

Festivalul s-a adresat copiiilor din instituțiile de învățământ special și celor din învățământul de masă care au elevi integrați.

S-a derulat sub forma unui concurs cu temă religioasă „Magia Crăciunului” și a avut patru secțiuni: decorațiuni (pictură, colaj, obiecte decorative), muzică și dans (cântece, dans, instrumente muzicale), teatru (scenete, teatru de păpuși, confecționare decor, costume), DVD.

În ce privește programul artistic, acesta a constat într-un moment de colinde, dans, obiceiuri, teatru, fiecatre moment fiind coordonat de trei cadre didactice. La final toți copiii au primit diplome și cadouri de la Moș Crăciun.

Lucrările din cadrul expoziției au fost evaluate în urma unor criterii bine stabilite, de un juriu format din reprezentanți ai instituțiilor culturale din județ și parteneri ai evenimentului. Metodă prin care au fost stabiliți câștigătorii.

Printre colaboratori s-au numărat Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Teatrul „Regina Maria” din Oradea, Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, Episcopia Ortodoxă a Oradei, Universitatea din Oradea, Asociația Națională a Profesorilor Psihopedagogi „Orizont”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !