Necula: contracte oneroase la CET

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Necula: contracte oneroase la CET
Administratorul special Ionel Stănel Necula reclamă cifre umflate în contractele Electrocentrale SA.

„Contracte oneroase” este termenul sub care a încadrat administratorul Ionel Stănel Necula câteva contracte aflate în derulare la Electrocentrale SA, la venirea sa în instituţie.

Omul primarului Ilie Bolojan în CET zice că, după primele acţiuni de rediscutare a contractelor a obţinut reduceri semnificative la unele, semn că sumele sufereau ajustări şi înainte de declararea insolvenţei firmei de termoficare.

„Primele negocieri importante s-au făcut la cărbune, păcură, leşie, acestea sunt materialele costisitoare. La păcură am reuşit să reducem costurile cu 20% începând din noiembrie. Asta înseamnă peste 7 milioane de lei economie”, exemplifică Necula.

Acesta a menţionat şi contractul pentru manipularea pe liniile CFR, unde preţul de 14,6 lei pe oră i se pare umflat, în condiţiile în care acelaşi serviciu se poate cumpăra de la Penitenciar cu 5 lei pe oră pe persoană.

Dacă descoperirile făcute de administratorul special în hârtiile lăsate de managerul Dragoş Gligor vor produce sau nu efecte în justiţie, rămâne de văzut. „Eu doar semnalizez. E treaba autorităţii să continue sau nu. AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor n.r.) va decide dacă face sau nu plângere în justiţie”, se delimitează Necula.

Alte voci din CET afirmă că în centrală furturile sunt o practică cunoscută şi că, în ciuda faptului că ar fi fost avizat, edilul şef a ezitat să ia măsuri în acest sens, din 2008 încoace. Acum, „mingea” este, deci, în terenul AGA de la Electrocentrale SA şi al lui Ilie Bolojan. Contactat luni de JB, primarul a spus că nu ştie despre ce contracte oneroase ar fi vorba! „Dacă (Necula) le ştie, să îşi facă treaba!”, s-a rezumat să spună Bolojan.

Greva spontana la CET Oradea

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !