Noapte de veghe si ispasire la Biserica Don Orione

Noapte de veghe si ispasire la Biserica Don Orione
În noaptea de vineri spre sâmbătă, 27-28 ianuarie 2012, sute de credincioşi greco- şi romano-catolici, dar şi ortodocşi din toate colţurile ţării (Baia Mare, Satu Mare, Timişoara, Suceava, Reghin, Tg. Mureş, Cluj şi fireşte şi din întreg judeţul Bihor) s-au reunit la Biserica „Duminica Tuturor Sfinţilor” (Don Orione) din Oradea pentru a petrece împreună o noapte de veghe şi rugăciune.

Promotorii acestor nopţi de veghe, iniţiate acum câţiva ani, sunt preoţii Ioan Chişărău, parohul Bisericii „Regina Pacis” din Timişoara şi Emil Ghiurcă, parohul greco-catolic din Ştei. Obiectivul principal al acestei nopţi de veghe a fost rugăciunea pentru ţară, pentru unitatea bisericilor şi a tuturor creştinilor, pentru pacea din familii şi societate, pentru ispăşirea păcatelor. Nu în ultimul rând s-au înălţat rugăciuni de recunoştinţă către Dumnezeu şi Sfânta Fecioară pentru multele haruri primite.

Noaptea de veghe de la Oradea a fost a 67-a din această serie de evenimente spirituale, organizată în acest an sub patronajul Episcopiei Greco-Catolice Oradea şi al Parohiei Don Orione, al cărei paroh este părintele Mihai Fechetă. Programul a început cu o vecernie în care tineri teologi ai seminarului greco-catolic din Oradea au cântat frumoasa vecernie răsăriteană. A urmat Sfânta Liturghie celebrată tot în stil răsăritean de către vicarul Episcopiei Greco-Catolice, părintele Florian Gui, la care au concelebrat 12 preoţi ai ambelor rituri catolice. În predica sa, monseniorul Gui le-a mulţumit celor prezenţi, pentru că toţi au lăsat căldura şi comoditatea căminului, au călătorit unii sute de kilometri, pentru a fi prezenţi la această noapte de veghe.

Apoi i-a îndemnat pe credincioşi să înveţe a mulţumi, nu doar a cere şi să nu le fie ruşine a face asta, pentru că recunoştinţa înseamnă iubire şi este plăcută lui Dumnezeu. Părintele şi-a exprimat recunoştinţa pentru martiriul episcopilor greco-catolici, care sunt un exemplu de credinţă şi loialitate, şi apoi le-a amintit celor prezenţi de rugăciunea de ispăşire, pentru păcatele proprii şi ale altora.Cei prezenţi au plecat acasă cu inimile mai pline de iubirea lui Dumnezeu şi a aproapelui, fiind fericiţi că pot face parte dintr-o comunitate care se roagă pentru ţară, pentru ispăşirea păcatelor, pentru răspândirea Cuvântului divin, pentru punerea în practică a adevăratelor şi veşnicelor valori creştine.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !