Norme de siguranta incalcate

De Alexandra Lăzureanu
Învăţaţi să acţioneze la urgenţe FOTO: ISU Crişana
Învăţaţi să acţioneze la urgenţe FOTO: ISU Crişana
În vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe parcursul lunii mai a.c., Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat 205 acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii, printre acestea numărându-se şi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean.

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate un număr de 1150 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 482 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, instalaţii de iluminat exploatate cu improvizaţii, executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, coşuri de evacuare a fumului neizolate faţă de materialele combustibile din structura podului, elemente de lemn din structura acoperişurilor neignifugate, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de siguranţă, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, etc…Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 189 exerciţii de alarmare în caz de incendiu şi şase exerciţii de alarmare publică, respectiv 119 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii. De asemenea, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a desfăşurat la nivelul judeţului, acţiuni de informare preventivă a autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor în cadrul campaniilor „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!”, „Să fim o naţiune pregătită”, „Singur acasă, sunt în siguranţă?”, activităţi ce vor continua şi în perioada următoare.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !