Nouă medalii pentru înotători

De Gavril Nutiu
Illés Zsolt, Ionuţ Gavriş, Sallay Tamás, Georgeta Schier, Ioana Buzlea şi Erich Vodă
Illés Zsolt, Ionuţ Gavriş, Sallay Tamás, Georgeta Schier, Ioana Buzlea şi Erich Vodă
Sallay Tamás, Ionuţ Gavriş, Erich Vodă şi Ioana Buzlea s-au clasat pe podium la juniori II.

Un număr de 280 de înotători de la 44 de cluburi din înteeaga ţară au luat parte la CN de înot pentru juniori II, disputat la Bucureşti. Printre aceştia s-au aflat patru componenţi ai secţiei de înot de la CS Crişul, pregătiţi de antrenorii Illés Zsolt şi Georgeta Schier. Cei patru înotători orădeni au reuşit să cucerească nu mai puţin de nouă medalii, dintre care trei titluri naţionale.

Cea mai bună performanţă a fost realizată de Sallay Tamás, la categoria de vârstă 14 ani, care a devenit triplu campion naţional, în probele de 50, 100 şi 200 m bras. De asemenea, el s-a clasat pe locurile secunde la 200 şi 400 m mixt, unde este dublu vicecampion naţional. Tot Sallay a mai ocupat locul V la 200 m fluture, locul VI la 100 m fluture şi loclu VII la 50 m fluture. Ionuţ Gavriş este dublu vicecampion naţional la categoria 16 ani, în probele de 50, respectiv 200 m bras. El a mai ocupat locul IV la 100 m bras şi locul VIII la 200 m liber. Un alt înotător orădean, Erich Vodă a obţinut medalia de bronz la categoria 15 ani, în proba de 50 m bras. Rezultatul său este meritoriu în condiţiile în care el s-a antrenat mai puţin în acest an, în care a susţinut examenul de evaluare naţională pentru clasa a IX-a, pe care l-a promovat cu succes. O altă medalie de bronz a fost câştigată de Ioana Buzlea, la categoria 13 ani, în proba de 400 m mixt. Ea s-a mai clasat pe locul V la 100 m bras şi pe locul VI la 50 m bras.

Acces interzis la Olimpic

„Sunt rezultate foarte bune, care dovedesc faptul că la secţia de înot se munceşte bine. Juniorii II confirmă evoluţiile bune de anul trecut. Îi felicit pe aceşti băieţi şi vom face ceva pentru a-i recompensa într-un fel”, a afirmat directorul CS Crişul, Ionel Bungău.

În mod paradoxal, deşi sunt multipli campioni şi medaliaţi la CN, înotătorii Crişului au acces limitat pentru antrenamente la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”. „Aceşti înotători se pregătesc din păcate în condiţii improprii, la Bazinul acoperit, care are doar 33 de metri lungime. Cei de CSM (Clubul Sportiv Municipal, n.r.) ne-au restricţionat accesul la Bazinul Olimpic, unde prioritate au întotdeauna începătorii, iniţierea şi publicul. Noi înţelegem că aceştia sunt importanţi din punct de vedere financiar, dar nu este normal ca nişte sportivi de performanţă să nu aibă acces la Bazinul Olimpic. Am solicitat să ni se acorde măcar unul sau două culoare, am fost lăsaţi la început în zilele de luni şi vineri, dar în ultima perioadă nu s-a mai putut deloc. Cei de la CSM nu dau dovadă de înţelegere, îşi văd doar de propriile interese. Dacă nu vom putea înota în bazin mare, va fi greu să ne continuăm performanţele la vârste mai mari”, afirmă cu amărăciune antrenorul Illés Zsolt.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !