Noul Cod fiscal văzut de experţii contabili

De Dan Birta
5Comentarii
Experţii contabili bihoreni, mulţumiţi de modificările Codului fiscal
Experţii contabili bihoreni, mulţumiţi de modificările Codului fiscal
CECCAR Bihor consideră că modificările Codului fiscal sunt cele mai revoluţionare din ultimii zece ani.

Experţii contabili bihoreni sunt de părere că modificările Codului fiscal, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, sunt de-a dreptul revoluţionare. „Anul 2016 este deosebit prin implicaţiile, care, sub aspect fiscal, le pune în faţa tuturor agenţilor economici. Este momentul unei revoluţii fiscale, pentru că o asemenea abordare amplă, de zece ani, nu a mai fost făcută. Faptul că ele se integrează unei viziuni relativ unitare este un lucru deosebit”, a precizat Valerian Susa, preşedintele CECCAR Bihor.

Este important de reţinut că această viziune fiscală pleacă de la acel principiu aşteptat de mediul de afaceri, al predictibilităţii şi stabilităţii legislative fiscale.

Noul Cod fiscal este o marea provocare pentru mediul economic cât şi pentru fiecare cetăţean în parte. „2016, din punct de vedere al CECCAR, are o semnificaţie majoră, pe lângă modificările revoluţionare aduse de noul Cod fiscal, fiind şi anul în care se vor aniversa 95 de ani de la înfiinţarea CECCAR”, a subliniat preşedintele CECCAR Bihor.

Experţii contabili bihoreni consideră că toate prevederile Codului fiscal au impact deosebit în contabilitate. „Senzaţia este că se manifestă o relaxare fiscală la impozitarea persoanelor juridice şi se mută greutatea către persoanele fizice. Regimul fiscal al microîntreprinderilor cunoaşte o relaxare evidentă. Este de aşteptat ca multe PFA-uri să se transforme în SRL-uri”, este de părere Valerian Susa.

CECCAR Bihor

Filiala locală a CECCAR şi-a adus o contribuţie deosebită la modificarea Codului fiscal, făcând mai multe propuneri. Propunerile făcute de filiala Bihor s-au rezolvat în mod favorabil. Una dintre acestea este cea în care era vorba de normele întregi de muncă de opt ore, pentru considerarea microîntreprinderilor, cărora să li se aplice o impozitare de 1%. În forma finală modificarea a căpătat o formă potrivit căreia normele fragmentate însumate pot să dea numărul de ore prin care micoîntreprinderile să fie impozitate cu acel procent minim.

„Suntem reprezentanţii a 1.240 de membri: 231 persoane juridice şi 1.009 persoane juridice. Dintre aceştia 843 sunt experţi contabili şi 100 contabili autorizaţi. Am organizat 26 de cursuri de pregătire profesională. Am avut patru mese rotunde, 20 de seminarii şi zece zile de pregătire deontologică şi tehnică cu stagiarii”, a punctat Leonica Bochiş, directorul executiv al CECCAR Bihor câteva dintre activităţile filialei în cursul anului 2015.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor