Noutăţi de la Senatul Universităţii

De Cristian Horgoș
Liviu Chioncel
Liviu Chioncel
În şedinţa de luni, Senatul Universităţii din Oradea a aprobat mai multe propuneri.

Pentru diversifica şi dezvolta comunicarea cu corpul academic, Senatul Universităţii din Oradea va invita, prin rotaţie, la şedinţele sale, reprezentanţi ai facultăţilor. Acest dialog instituţionalizat i-a avut în prim plan, în şedinţa de luni, pe decanul Aurora Mancia şi pe prof.univ.dr. Gheorghe Ionescu de la Facultatea de Construcţii şi Arhitectură. „Iniţiativa vizează promovarea transparenţei şi valorificarea capitalului de experienţă de care dispun cadrele didactice invitate, mizându-se pe implicarea cât mai activă şi responsabilă a fiecăruia în interesul comunităţii academice”, a precizat prof.univ.dr. Lia Pop, preşedintele Comisiei de Relaţii Interne şi Internaţionale a Senatului.

Diplome de merit

Preşedintele Senatului – Sorin Curilă şi rectorul Constantin Bungău, au înmânat luni diplome de merit pentru activitatea academică şi de cercetare în domeniul de specialitate profesorilor universitari Alexandru Ilieş (geografie), Adrian Hatos (sociologie), Florian Bodog (medicină) şi Gheorghe Sorin Gal (matematică) precum şi conferenţiarilor Florin Ciobanu (filologie), Loredana Gabriela Marcu şi Liviu Chioncel (ambii fizică).

Cursuri de limbi moderne

Centrul de Limbi Moderne din cadrul Facultăţii de Litere organizează cursuri cu o durată de două luni, pe nivele de studiu, pentru limbile engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană, şi română. Pentru cursul general de limbă organizat în grupe de 4-7 persoane, se va achita 578 lei/persoană, iar în cele de 8-12 cursanţi, 510 lei/persoană. La cursurile de limbaje de specialitate, taxa este de 646 lei/persoană în grupele de 4-7 cursanţi, respectiv de 578 de lei/ cursant în grupele de 8-12 persoane.

Psihopedagogie

Între 3 şi 21 februarie, la Departamentul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului Didactic se fac înscrieri pentru Programul postuniversitar de formare psihopedagogică, nivel II (master), semestrul II al anului de învăţământ în curs.

Trei programe noi

Senatul a aprobat depunerea de către Departamentul Arte Vizuale a dosarului pentru autorizarea provizorie a programul de studii Arte Plastice – Grafică.

Facultatea de Geografie, Turism şi Sport propune două noi programe de studii universitare de licenţă: Sport şi performanţă motrică (destinat antrenorilor), respectiv Ştiinţa Mediului care va înlocui Geografia mediului. Ştiinţa Mediului va fi realizat în comun cu departamentele de Biologie, Fizică şi Chimie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe.

Tipar la reviste cotate

Senatul a aprobat propunerea prorectorului Sorin Şipoş, recomandată şi de ARACIS, de a aloca fonduri pentru tipărirea revistelor indexate în două baze de date internaţionale. Prezent la şedinţa Senatului, rectorul Bungău a precizat căUniversitatea are 15 reviste: una inclusă în bazele de date ISI, două în bazele SCOPUS, iar celelalte în baze de date internaţionale pe domeniu, recunoscute de către Consiliul naţional de atestare a titlurilor, diplomelor şi certificatelor universitare (CNATCU).

150 lei/zi publicitatea

Instituţiile bancare, societăţile comerciale, alte entităţi care vor susţine acţiuni publicitare – altele decât afişajul – în interes propriu, în Universitatea din Oradea, vor achita de-acum o taxă de 150 de lei/zi. Sunt exceptaţi partenerii în susţinerea unor manifestări ştiinţifice, cultural-educative, sportive etc., derulate sub egida Universităţii din Oradea.

Tenis în balon

Tariful pentru terenurile de tenis acoperite cu balon de protecţie este, de luni până vineri, de 30 de lei/oră între orele 8 şi 13, respectiv între orele 22-24. Între orele 20 şi 22 tariful este de 60 de lei/oră iar sâmbăta şi duminica de 50 de lei/oră.

Taxe noi la Gaudeamus

Baza didactică şi de cercetare „Gaudeamus” din Stâna de Vale va percepe 30 de lei/pat/zi pentru cazare din luna mai până în septembrie, respectiv 40 de lei/pat/zi din octombrie până în aprilie. Un meniu cu trei mese pe zi va costa 35 de lei respectiv 25 de lei pentru studenţi şi cadre didactice care desfăşoară activităţi cuprinse în planul de învăţământ. Aceştia pot beneficia de reduceri de până la 30% şi la cazare, facilitate care stă şi la îndemâna altor grupuri organizate de minim30 de persoane, cu trei nopţi de cazare în sejur.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !