Nu folosesc casele de marcat

Nu folosesc casele de marcat
După cele 30 de zile de perioadă de graţie în care comercianţii de pâine şi produse de panificaţie au avut ocazia de a se dota cu case de marcat electronice fiscal, Garda Financiară (GF) Bihor a început controalele pe data de 27 martie.

Au fost verificate peste 70 de astfel de unităţi, 55 dintre acestea fiind sancţionate. 11 dintre agenţii economici controlaţi nu au profitat de răgazul de 30 de zile şi nu s-au deranjat să achiziţioneze case de marcat. Activitatea acestora a fost suspendată până la intrarea în legalitate. „Patru dintre acestea şi-au reluat activitatea, ca urmare a achiziţionării, şi mai important, a utilizării casei de marcat electronice”, a specificat Călin Gal, comisar-şef la GF Bihor.

Amenzile aplicate au depăşit 184.000 RON. „S-au confiscat peste 25.000 RON, sume reprezentând banii încasaţi în urma vânzării pâinii fără utilizarea casei de marcat”, a spus Călin Gal. Acesta a adăugat că un aspect negativ îl reprezintă faptul că deşi au cumpărat şi fiscalizat casa de marcat, comercianţii refuză să o folosească.

Brutării

Verificarea agenţilor economici care comercializează produse de panificaţie reprezintă un obiectiv permanent al GF Bihor, aria de control fiind extinsă la tot judeţul. Cele mai multe nereguli au fost constatate la brutăriile din afara municipiului. Deşi au obligaţia de a-şi amenaja spaţii speciale, în cadrul brutăriei, în care gestiunea cu amănuntul să fie ţinută separat, cele mai multe vând pâine fără o evidenţă a activităţii şi fără înmânarea bonului fiscal.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !