Nu-i de joaca cu petardele

De Otilia Șandor
Nu-i de joaca cu petardele
Un tânăr orădean de 17 ani a fost prins marţi, în timp ce încerca să vând 180 de petarde. Puştiul e acum cercetat penal, iar marfa i-a fost confiscată.

Poliţiştii de la Arme şi Explozivi atrag atenţia bihorenilor că articolele pirotehnice nu pot fi folosite deloc în următoarele situaţii: între orele 24:00 – 6:00, cu excepţia perioadelor autorizate şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, cu aprobarea autorităţilor locale; la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri; la o distanţă mai mică de 500 m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze; la o distanţă mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie; în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre; pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane; la o distanţă mai mică de 500 m de păduri.

 Puşcărie

În plus, organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 şi 4 este permisă numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului judeţean de poliţie.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, fără drept, este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an, atenţionează poliţiştii care avertizează şi despre faptul că vânzarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către minori, dar şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni sunt tot infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !