Nu se mai retrocedează terenurile agricole destinate cercetării

De Simona Albinaru
1Comentariu
Nu se mai retrocedează terenurile agricole destinate cercetării
Nu se mai retrocedează terenurile agricole destinate cercetării. Conform unei legi adoptate recent, acestea rămân în proprietatea publică a a statului.

Terenurile agricole folosite în sistemul de cercetare rămân în proprietatea publică a statului şi nu li se schimbă regimul juridic.

Potrivit proiectului, suprafeţele de teren cu destinaţie agricolă indispensabilă activităţii de cercetare – dezvoltare – inovare şi multiplicării materialului biologic vegetal şi animal, de utilitate publică sunt exceptate de la demararea procedurilor legale necesare în vederea schimbării regimului juridic.

Acestor terenuri nu li se schimbă regimul juridic şi rămân în proprietatea publică a statului.
Atfel au fost eliminate prevederile conform cărora institutele, staţiunile de cercetare şi instituţiile publice erau obligate să predea Agenţiei Domeniilor Statului, în 30 de zile de la data publicării Hotărârii Guvernului în Monitorul Oficial al României, terenurile care fac obiectul acesteia.

De asemenea, au fost eliminate prevederile prin care în situaţia în care restituirea terenurilor agricole pe vechile amplasamente nu era posibilă, fostului proprietar sau moţtenitorilor acestuia li se atribuia un alt amplasament, respectiv pe terenurile proprietate publică, trecute în condiţiile legii în proprietatea privată a statului sau pe terenurile proprietate privată a statului, care au fost administrate de institute, staţiuni de cercetare şi alte instituţii publice pe raza unităţii administrativ-teritoriale şi a localităţilor învecinate, aflate în acelaşi judeţ.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor