Nu sunt interesati de subventii

De Simona Albinaru
Nu sunt interesati de subventii
Din cei 8.000 de potenţiali beneficiari de subvenţii au depus dosare doar 524.

Numai până la 28 octombrie APIA primește cererile de solicitare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine, respectiv schemă decuplată de producţie în sectorul lapte şi schemă decuplată de producţie în sectorul carne.

Până la 30 septembrie au depus cereri doar 524 de fermieri, pentru un număr de 3.294 de capete de bovine, dintr-un total de aproximativ 8.000 de potenţiali beneficiari la nivelul judeţului Bihor.

„Având în vedere că mai sunt doar 20 de zile în care se mai pot depune cereri pentru solicitarea plăţilor în cadrul PNDC la specia bovine şi sau depus doar 524 de cereri doresc să trag un semnal de alarmă şi să fac un apel către fermierii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate să respecte programarea transmisă şi să se prezinte la centrele locale pentru a nu ajunge în imposibilitatea de a putea depune cererile. De asemenea, îi rog pe primarii şi pe medicii veterinari concesionari să îi informeze şi să îi sprijine pe fermieri în demersurile legale necesare întocmirii dosarelor pentru cereri ca să le poată depune în termen”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Reglementări

Fermierii care deţin un efectiv de minimum 20 de capete de vaci în exploataţie la data depunerii cererii vor depune cererile numai la Centrul Judetean APIA Bihor (Oradea, str. Matei Corvin, nr. 1).

Reprezentanţii APIA recomandă tuturor potenţialilor beneficiari, ca înaintea prezentării la APIA, să treacă pe la medicul veterinar pentru solicitarea adeverinţei emisă prin proceduri SNIIA şi pentru a clarifica situaţia animalelor pentru care se pot solicita sprijin financiar, urmând a verifica următoarele aspecte: existenţa paşapoartelor, înregistrarea animalelor în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE).

APIA verifică administrativ îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate, conform procedurii elaborate, în Baza Naţională de date a ANSVSA.

Pot beneficia de aceste scheme de plată, o singură dată pe an, producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional.

Solicitanţii care au înregistrată exploatația în judeţul Bihor trebuie să depună o cerere de solicitare a primei aferentă fiecărei exploatații cu cod ANSVSA la centrul local al APIA Bihor pe raza căruia este înregistrată exploataţia însoțită de mai multe documente.

Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal în baza documentelor notariale.

Producătorii agricoli care solicită schemele de plăți menționate, vor depune, odată cu cererea de solicitare a primelor sau în termen de 30 de zile calendaristice de la 28 octombrie 2013, adeverinţă emisă, prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar şi adeverinţă prin care se recunoaște statutul de crescător de bovine al solicitantului, eliberată de către o organizație a crescătorilor de bovine. Adeverința se eliberează gratuit, indiferent dacă solicitantul este membru sau nu al organizației/asociației respective.

Organizațiile/asociaţiile crescătorilor de bovine din judeţul Bihor, legal constituite, care eliberează adeverința prin care se recunoaște statutul de crescător de bovine al solicitantului sunt: Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Animale Domestice şi Păsări Bihor, Asociaţia Fermierilor Crescători de Bovine Bihor, Asociaţia Crescătorilor de Vaci Bihoreana Chişlaz şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Marghita.

Cuantumul primelor pentru anul 2013 se stabilește de către MADR, după data de 1 martie 2014.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !