Numărătoarea inversă a început

De Simona Albinaru
La APIA Bihor
La APIA Bihor
După data de 15 iunie cererile unice se pot depune dar cu penalizări.


Potenţialii beneficiari ai plăţilor unice mai au la dispoziţie doar patru zile pentru a depune cererile la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) fără penalități. După data de 15 iunie, cererile unice de plată mai pot fi depuse în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie.

Până la această dată, la APIA Centrul Județean Bihor au fost depuse un număr de 30.413 cereri dintr-un total de 39.326 de fermieri care au depus cereri în anul 2014 și au primit invitații în 2015.

„Având în vedere că au fost publicate toate modificările legislative aferente actelor normative care reglementează condițiile de depunere a cererilor unice de plată și toți fermierii au primit invitații, consider că din acest moment nu mai există nici un fel de impediment pentru ca fermierii să obțină de la UAT-uri și de la Asociațiile care eliberează adeverințele doveditoare ale calității de crescător de animale documentele necesare pentru depunerea cererilor unice de plată la APIA. Doresc să apreciez efortul reprezentanţilor UAT – urilor de susţinere a fermierilor adresându-le rugămintea ca şi în următoarea lună să facă tot ce le stă în putinţă pentru a elibera adeverinţele şi a viza toate documentele necesare astfel încât să poată depune cererile de plată fără penalități”, a precizat Florian Pavel, directorul executiv APIA Centrul Judeţean Bihor.

Eforturi

Chiar dacă există posibilitatea depunerii cererilor până la 10 iulie, cu penalități, APIA Bihor depune toate eforturile pentru a prelua cererile fără penalități, în acest sens reprezentanţii instituţiei bihorene fac apel către toți fermierii să se prezinte la centrele locale/ centrul județean APIA Bihor până la 15 iunie 2015, inclusiv sâmbătă și duminică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !