Numere unice de magie în Anotimpuri fermecate

De Veronica Bursaşiu
Numere unice de magie în Anotimpuri fermecate
Orădenii sunt aşteptaţi cu mic cu mare, duminică, 24 noiembrie, la Sala mare a Teatrului Regina Maria la „Anotimpuri fermecate ”.

Eduard şi Bianca vor prezenta numere deosebite de magie, special compuse pentru acest spectacol. Atmosfera de basm din piesă e dată de faptul că magia este împletită cu o poveste educativă şi interactivă. „Piesa are un personaj negativ- vulturul care este invidios şi îngâmfat, care vrea un costum colorat fiindcă el are doar unul în alb şi negru şi are roşu în vârful ciocului. Ca să-şi facă un costum colorat el fură culorile toamnei din natură şi aşa se instalează o iarnă eternă numai în alb şi negru. Personajul pozitiv este bufniţa, atotştiutoare, ea este cea care vine şi restabileşte ordinea în natură cu ajutorul copiilor. În jurul celor două personaje interpretate de Andrei Fazecaş şi Alexandru Pop se va desfăşura intriga ”, dezvăluie actorul Florian Silaghi, directorul Trupei Arcadia. Organizatorii spectacolului anunţă că în poveste se vor regăsi şi cei mari şi cei mici şi că toţi spectatorii se vor putea identifica fie cu personajul care dă latura ludică a spectacolului, cu vulturul care este un împiedicat, fie cu bufniţa care e cea care asigură interacţiunea, legătura cu copii, care îi chestionează şi care ştie tot. Magicienii Eduard şi Bianca sunt interpreţii a două personaje care vin din mitologia românească. Eduard îl interpretează pe Ageru’ Pământului- un apărător al pământului, personaj care face legătura cu elementele naturale, iar Bianca pe Inia Dinia, o Ileana Cosânzeana cu puteri magice.

„Va fi un spectacol inedit, un spectacol de magie şi teatru, nu doar un număr de magie. Povestea va avea un fir în care vom implica copiii. Ei vor vedea rezultatul muncii lor, în sensul că vor avea senzaţia că magia au făcut-o chiar ei. Noi ne-am propus ca acesta să fie cel mai bun spectacol de magie din ţară. Numerele pe care le vom prezenta sunt special gândite şi adaptate pentru «Anotimpuri fermecate ». Sunt numere unice de magie în România! Totul are un sens, tot ceea ce se întâmplă în spectacol este motivat. Copiii ne vor ajuta pe tot parcursul spectacolului, ei vor avea senzaţia că ei au adus anotimpurile înapoi. Vor fi îmbrăcaţi în costume de magicieni. Vom prezenta numere de apariţii-dispariţii, levitaţie, numere specifice anotimpurilor ”, a spus Bianca.

Eduard a ţinut să mulţumească echipei de la Teatrul Arcadia datorită căreia „am putut să aducem un spectacol de magie normal la un alt nivel. Cu ei am învăţat multe lucruri, adevărate lecţii de teatru ”.

Magicienii

Eduard şi Bianca sunt cunoscuţi în România după evoluţia din spectacolul „Românii au talent”. Dincolo de scenă, ei sunt parteneri şi în viaţa privată. Eduard studiază Ştiinţele Economice, iar Bianca face un master la Educaţie fizică, însă în fiecare zi este şi alături de copiii ei la grădiniţă, acolo unde este educatoare. Bianca spune că şi-a dat şi examenul de definitivat tot dintr-un spectacol de magie. Eduard şi Bianca sunt magicieni cu acte. Ei au susţinut un atestat în domeniu, parafat de Ministerul Educaţiei, imediat după ce meseria de magician a intrat în nomenclatorul de meserii. Eduard este campionul României, dar şi al Ungarie, la magie, iar Bianca este gata să-i calce pe urme. „Activitatea internaţională este foarte importantă pentru magicieni. Doar aşa se pot afirma. Campionatul European din 2014 se află pe agenda noastră, iar apoi Campionatul mondial din Italia, de la Rimini. Vrem să fim primii români care merg la Campionatul mondial”, spune Eduard. Chiar dacă sunt numere individuale de magie de mare succes, Eduard şi Bianca preferă munca în echipă. „De ce nu, dacă putem face ceva extraordinar ?”, spune Bianca. De unde se inspiră? „Inspiraţia vinde de peste tot. De exemplu, am fost la spectacolul «Vrăjitorul din Oz » şi acesta a fost o sursă de inspiraţie ”, spun magicienii. Scenografia spectacolului „Anotimpuri fermecate» este semnată de Csury Emese.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !