O carte cât o lecție de viață

De Alexandru Guiaș
1Comentariu
Lia Marinela Avram
Lia Marinela Avram
Sătmăreanca Lia Marinela Avram (Ardelean), orădeancă prin adopție de aproape 28 de ani, și-a lansat o carte inedită ieșită din tiparele unei lansări obișnuite, după cum au spus și participanții.


Astfel, la mijlocul săptămânii trecute, la Hotel Double Tree by Hilton din Oradea, într-o atmosferă intimă, Lia Marinela Avram și-a lansat cartea, “Ce contează? Curajul de a-ți schimba viața”, o lucrare pe care “nu o putem încadra în nici un gen literar” după cum a spus scriitorul și profesorul sătmărean Teodor Curpaș. Lansarea cărții a fost inedită și prin combinația pe care o face autoarea cu prezentarea unui seminar în care vorbește despre vis și valoare. Scriitoarea îndeamnă la regăsirea puterii interioare care există în fiecare dintre noi, trăirea vieții la adevăratul potențial, descoperirea vocației, a darului cu care am fost înzestrați la naștere, la curaj, încredere, perseverență , credință, bunătate, iertare și acțiune. Îndeamnă la a da valoare lucrurilor care contează cu adevărat. Cartea este atent orchestrată și conține aproximativ 40 de capitole în care sunt cuprinse toate aspectele pe care le poate trăi un om în viața de zi cu zi. ‘’Evenimentul a fost deschis pentru toți cei care au dorit să afle ce înseamnă curajul de a-și schimba viața, de a face alegeri sănătoase și corecte pentru a putea duce o viață împlinită’’, ne-a declarat autoarea. La eveniment au participat zeci de orădeni, familia autoarei, prieteni de suflet – “gașca mea spirituală”, cum îi numește scriitoarea, care timp de aproape trei ore au fost captivați de tot ce a avut de spus și oferit Lia Marinela Avram. După prezentarea cărții s-a vorbit despre scriitoare ca om , femeie și mamă devotată.

lansare_carte2 Imagini de la lansarea cărţii ©

Adevăr, curaj, putere, voinţă şi credinţă

“Cartea Liei Marinela Avram nu este nici pe departe o simplă carte motivațională, din cele care ies mai nou pe bandă rulantă, ci una născută dintr-o experiență directă de viață, care depășește cu mult amatorismul facil. Cartea este o lecție de viață, trăită de o femeie ambițioasă care a avut într-o zi forța și determinarea de a întoarce spatele unei existențe anoste. Un ghid de străbătut viața, de ieșire definitivă la lumina unei alte trăiri. Curată și adevărată!” a precizat scriitorul Pop Felician.

La rândul ei, scriitoarea ne încurajează spunând că doar “când vei înțelege că tot ce faci contează, cum îți afectează viața și te duce undeva, atunci îți vei schimba atitudinea față de tine însuți, oameni, viață, natură, Dumnezeu. Când vei începe să gândești corect, să fii conştient de puterea din inima ta, abia atunci îți vei lua viața în mâini și vei face ceva frumos cu ea. Și știi de ce? Pentru că vei şti cum să o faci. Acesta este mesajul pe care doresc să vi-l transmit prin rândurile acestei cărţi. O carte despre adevăr, curaj, putere, voinţă şi credinţă, ingrediente necesare pentru a-ţi crea o nouă viaţă. Şi dacă eu am putut, oricine poate”.

În septembrie cartea s-a lansat la Satu- Mare, iar după Oradea, în lunile care urmează se va lansa și la Baia-Mare, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașsov. Cartea poate fi cumpărată de la librăria Scriptum.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor