O casa Celesta construita de voluntari la Oradea

O casa Celesta construita de voluntari la Oradea
Angajaţii Celestica voluntari pe şantierul Habitat Beiuş.

Peste 100 de voluntari din Oradea vor da o mână de ajutor la construirea unei case Habitat ce va fi ridicată într-o singură săptămână pentru o familie de tineri.

Anul trecut asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş a semnat un parteneriat cu fundaţia Căminul Felix din Oradea. Cele două organizaţii şi-au propus ca împreună să construiască în următorii ani 80 de locuinţe pentru tineri care au fost crescuţi în cadrul Căminului Felix în familii adoptive, unii abandonaţi la naştere sau alţii care şi-au pierdut părinţii naturali. O parte din ei au ajuns acum la vârsta maturităţii şi s-au căsătorit însă părinţii adoptivi nu le pot oferi o locuinţă. Astfel a luat naştere parteneriatul dintre Habitat şi Căminul Felix şi s-a lansat proiectul „Căminul Habitat”.

Sprijin

Între timp primele cinci case au fost deja construite oferind un mediu sănătos unor tineri care abia dacă visau să aibă vreodată un cămin al lor. „Pentru a susţine acest proiect, Habitat a iniţiat un parteneriat cu mai multe companii printre cele mai importante fiind cel cu Celestica din Oradea care a sprijinit încă de anul trecut construcţia primelor locuinţe implicându-şi angajaţii în activităţi de voluntariat pe şantierul Habitat şi punând piatra de temelie la primele fundaţii. Am fost onoraţi ca printre voluntari să se numere persoane importante din conducerea Celestica, cel mai bun exemplu fiind dl. Angelo Cogliati, vicepreşedintele pentru operaţiuni în Europa care a ţinut neaparat să se alăture pentru o zi voluntarilor români”, a precizat Emil Popa, manager comunicare Habitat Beiuş. Acum încă 100 de voluntari de la Celestica sunt decişi ca în doar o săptămână să ridice o casă pentru familia Stana.

Beneficiarii locuinţei vor fi Mariana şi Adrian Stana care lucrează în prezent în cadrul Căminului Felix.

„Am mulţi prieteni care lucrează la Celestica şi mi-au spus că în cadrul acţiunilor de voluntariat pe care le au în acest an vor veni să construiască şi o locuinţă la Căminul Felix. Atunci mi-am propus şi eu să-mi fac timp să-i ajut, neştiind că noi vom fi beneficiarii casei. Când am auzit mai târziu că de fapt noi vom fi cei ajutaţi, nu mi-a venit să cred. Am fost foarte fericiţi!” povesteşte cu vădită emoţie Adrian.

Chiar dacă voluntarii nu au experienţă în construcţie, la sfârşitul zilei de luni pereţii casei au fost ridicaţi, iar vineri locuinţa va fi inaugurată în cadrul unei ceremonii festive.

S.Al.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !