O emulatie extraordinara

De Gavril Nutiu
3Comentarii
O emulatie extraordinara
Suma totală adunată cu prilejul meciului caritabil este de circa 1 miliard de lei vechi.

Conducerea FC Bihor a prezentat luni concluziile finale după partida caritabilă organizată pentru susţinerea financiară a tratamentului lui Kevin Ficuţ, băieţelul de opt ani din Aleşd, bolnav de leucemie acută limfoidă. Preşedintele FC Bihor, Şerban Ovidiu Morcan a făcut cunoscută suma totală colectată cu prilejul acţiunii „Uniţi împotriva cancerului infantil”, care se ridică la circa 100.000 lei. Din aceştia, circa 18.000 lei provin din invitaţiile de acces la stadion, iar 76.000 lei s-au strâns la dineul de după meci.

„Cea mai mare donaţie a fost făcută de Ionel Ghib, patron Lancetti, care a oferit suma de 21.000 lei. Cel mai scump tricou licitat a fost cel al lui Gheorghe Hagi, adjudecat de Ion Govoreanu, patron Trei G, pentru suma de 20.500 lei. Cel mai scump tricou al unui jucător orădean a fost cel al lui Lucian Ciocan, adjudecat de Radu Coste, petron Frigo Conty, pentru 6.000 lei. El a mai cumpărat şi tricoul lui Belodedici, pentru suma de 3.000 lei. Am dorit să invit aici primii trei oameni cu cele mai mari contribuţii financiare, adică Ion Govoreanu, Ionel Ghib şi Radu Coste, dar primii doi nu au putut din păcate să fie prezenţi”, a declarat preşedintele FC Bihor.

Şerban Morcan a subliniat emulaţia deosebită care s-a produs în jurul acestui eveniment şi a afirmat că FC Bihor îşi propune să organizeze anual un astfel de meci caritabil, dacă va fi nevoie pentru sprijinirea altor copii aflaţi în suferinţă. „A fost o emulaţie extraordinară din partea tuturor, jucători, oameni de sport, oameni de afaceri şi oameni politici. Aş vrea să le aduc mulţumiri tuturor care au contribuit într-un fel sau altul la reuşita acţiunii iniţiate de clubul nostru. Doresc să-i mulţumesc şi domnului Andrei Pop, directorul Hotel Continental, pentru spirijinul deosebit acordat. Ne-am dori ca astfel gen de activitate să fie organizat anual la FC Bihor, pentru că din păcate, există foarte mulţi copii care au astfel de probleme”, a declarat Şerban Morcan.

Un joc de 14 euro

Emoţionant a fost discursul lui Csaba Ficuţ, tatăl lui Kevin, care a mulţumit din suflet tuturor pentru sprijinul oferit. „Am fost deosebit de impresionat de atitudinea tuturor, de la jucătorii participanţi până la cei a căror muncă nu s-a văzut din afară. Nu ne-am fi gândit că se va aduna o asemenea sumă de bani, mai ales că am trecut prin momente foarte grele, când nu aveam nici măcar bani de pâine în Debreţin. Kevin m-a întrebat dacă s-au strâns cel puţin 14 euro, pentru un joc pe calculator pe care şi-l doreşte. Acesta va fi primul lucru pe care i-l voi cumpăra. Suma care s-a adunat ne va fi suficientă pentru tratamentul în următorii trei ani, dacă nu vor interveni complicaţii. Sper să nu fie nevoie de operaţie de transplant de măduvă, pentru că aceasta costă circa 15.000 de euro”, a declarat vizibil emoţionat tatăl micului Kevin.

Omul de afaceri Radu Coste a spus că şi-ar fi dorit să se afle pe primul loc în ierarhia sumelor donate. „Dacă va mai fi nevoie, îmi doresc să fiu atunci pe primul loc şi nu pe locul trei. Oricum, sper să-l vedem pe Kevin între noi, însănătoşit. Trebuie să fim solidari între noi în astfel de momente dificile. Există foarte mulţi oameni de afaceri, oameni cu potenţă financiară în judeţul nostru, dar din păcate au fost prea puţini cei care au venit la această acţiune”, a afirmat Radu Coste.

Tricourile vedetelor licitate pentru Kevin3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor