O îmbrăţişare caldă pentru o iarnă friguroasă

De Crina Dobocan
2Comentarii
O îmbrăţişare caldă pentru o iarnă friguroasă
De Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor, marcată în data de 21 ianuarie, un grup de elevi de la Liceul „Don Orione”, Oradea, împreună cu studenţii de la Departamentul de Psihologie al Universităţii din Oradea, vor marca acest eveniment printr-o acţiune stradală.

Manifestarea va avea loc în 20 ianuarie, între orele 10:00-12:00, pe strada Republicii (pietonală). „Observăm din ce în ce mai mulţi tineri utilizând îmbrăţişarea ca formulă de salut. Filmele, videoclipurile, mass-media online sau offline promovează apropierea dintre oameni, ceea ce îi determină pe tineri să apeleze mai des la îmbrăţişare pentru a saluta, a mulţumi, a încuraja sau poate fără nici un motiv aparent, pur şi simplu că aşa simt în acel moment”, afirmă Ioana Drugaş, psihologul şcolar al Liceului „Don Orione”.
În acest context, la iniţiativa a două eleve de la Liceul „Don Orione” (Tania Bondor şi Alesia Gavriş), cu susţinerea Consiliului Şcolar al Elevilor „Don Orione” şi a studenţilor de la Departamentul de Psihologie, Universitatea din Oradea, elevii vor oferi o îmbrăţişare călduroasă pentru o zi friguroasă.

„Îmbrăţişarea este o formă a intimităţii fizice, ale cărei beneficii, conform literaturii de specialitate din domeniul psihologiei, pot fi: scăderea tensiunii arteriale, creşterea nivelului de dopamină, oxitocină şi endorfină (hormonii fericirii, dragostei şi ataşamentului)”, susţine conf. univ. dr. Marius Drugaş.

„Invitaţia noastră este de a oferi mult mai multe îmbrăţişări în această perioadă, observând fiecare în parte care îi sunt beneficiile”, a făcut invitația prof. Alexandru Stoica, directorul Liceului „Don Orione”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor