O mare de copii la Oradea

De Crina Dobocan
Întâlnirea s-a ţinut la Centrul Don Orione Foto: Don Orione
Întâlnirea s-a ţinut la Centrul Don Orione Foto: Don Orione
Centrul Don Orione din Oradea a găzduit, sâmbătă, Întâlnirea Eparhială a Copiilor.


Peste 1.000 de copii din Oradea şi din judeţele limitrofe şi-au dat întâlnire la Oradea. O nouă ediţie a Întâlnirii Eparhiale a Copiilor a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, la Centrul Don Orione din Oradea. Tema întâlnirii din acest an a fost: “Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu”, luat din Evanghelia după Matei.

Programul a început la ora 11:00, cu Sfânta Liturghie celebrată de un sobor de preoţi, alături de părintele Antoniu Chifor, vicarul episcopal responsabil cu preoţii. Acesta le-a adresat copiilor şi un cuvânt de învăţătură în care i-a îndemnat să aibă inima mereu curată.

Baroul Pastoral, împreună cu animatorii, preoţii, părinţii, profesorii, voluntarii şi persoanele invitate la eveniment, le-au pregătit copiilor prezenţi un program recreativ: jocuri, cântece şi momente de magie cu Eduard şi Bianca.

Evenimentul a fost precedat de un concurs de desene, pus la punct de Biroul Pastoral. Copiii au avut de reprezentat, aşa cum şi-au imaginat ei, tema întâlnirii. Cel mai frumos desen realizat pe tema dată de Anne Ilieşiu din Zalău (în vârstă de 10 ani) a fost imprimat pe tricourile pe care toţi cei prezenţi le-au purtat.

Copiilor le-a fost citit şi mesajul transmis de Sfântul Părinte Papa Francisc cu acest prilej: „Dragi tineri şi copii, voi aveţi o parte importantă în sărbătoarea credinţei! Voi ne aduceţi bucuria credinţei şi ne spuneţi că trebuie să trăim credinţa cu o inimă tânără, mereu: o inimă tânără, chiar la şaptezeci, optzeci de ani! Inimă tânără! Cu Cristos, inima nu îmbătrâneşte niciodată!”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !