„O mare dezamăgire pentru mine”

De Gavril Nutiu
Rareş Macaru (în albastru) a fost învins la Cupa Bihorul FOTO: ARHIVĂ
Rareş Macaru (în albastru) a fost învins la Cupa Bihorul FOTO: ARHIVĂ
Ionel Bungău promite că nicio gală oficială de box nu se va mai desfăşura în sala de antrenament.

CS Crişul şi DJST Bihor au organizat în weekend competiţia pugilistică dotată cu Cupa Bihorul. La gală au fost prezenţi 50 de boxeri de la cluburi din Oradea (CS Crişul, Gym Mar Strong), Salonta (Basti Box), Arad, Cluj-Napoca, Timişoara, Baia Mare, Gilău şi Debreţin. Au avut loc 23 de meciuri, iar patru pugilişti nu au boxat, din lipsă de adversari la categoriile respective.

Competiţia trebuia să aibă loc vineri şi sâmbătă la Arena „Antonio Alexe”. Încurcăturile au apărut datorită suprapunerii galei cu orele de antrenament ale echipei de baschet CSM Oradea. În cele din urmă, s-a ajuns la un compromis. Cupa Bihorul ar fi urmat să se desfăşoare pe parcursul unei singure zile, sâmbătă, iar antrenamentele baschetbaliştilor s-ar fi mutat la Sala LPS Bihorul.

Ringul buclucaş

Din păcate, nici această variantă nu s-a dovedit a fi viabilă, iar gala a avut loc la sala de antrenament pentru box de la Arena Alexe, în condiţii improprii. Decizia a fost luată de antrenorul emerit al CS Crişul, Mihai Miklos. „Am renunţat să mai boxăm în arenă, deoarece nu am fi avut oameni care să demonteze ringul după terminarea competiţiei, în cursul serii de sâmbătă”, a afirmat antrenorul CS Crişul.

Aceste explicaţii l-au nemulţumit profund pe directorul clubului orădean, Ionel Bungău. „Sunt foarte supărat pentru faptul că gala s-a desfăşurat în sala de antrenament. Este pentru prima dată că se întâmplă aşa ceva şi faptul constituie o mare dezamăgire pentru mine. Pentru viitor, am să mă gândesc bine dacă mai merită să organizăm astfel de competiţii. Am făcut demersuri pentru a avea acces în Arena Alexe chiar şi pentru o singură zi, conducerea echipei de baschet a acceptat să-şi mute antrenamentul, dar până la urmă tot noi am renunţat, pentru că nu am fost în stare să demontăm un ring. Dacă noi nu suntem capabili să fim pregătiţi pentru orice situaţie, dacă nu putem să facem eforturi, să ne sacrificăm pentru a demonta ringul chiar şi cu propriii sportivi, atunci poate că nu merităm mai mult”, a declarat plin de năduf Ionel Bungău, cu referire la antrenorul Mihai Miklos.

Meciuri reuşite

Gala propriu-zisă a oferit meciuri atractive, în care adversarii nu s-au menajat. Singurul boxer maghiar prezent la Cupa Bihorul, Nagy Péter (DVSC Debrecen) l-a învins prin KO în repriza secundă pe Rareş Macaru, campionul naţional de tineret al României la categoria 81 kg. Boxerii bihoreni învingători au fos următorii: Patric Buzas (Crişul) la 30 kg copii, Török Arnold (Basti Box Salonta) la 48 kg cadeţi, Andrei Potra (Gym Mar Strong) la 48 kg cadeţi, Andrei Budai (Crişul) la 54 kg cadeţi, Cosmin Călugăr (Crişul) la 50 kg juniori, Dănuţ Cotuna (Crişul) la 50 kg juniori, Buzas Norbert (Crişul) la 50 kg juniori, Sebastian Foghiş (Gym Mar Strong) la 54 kg juniori, Alexandru Sidor (Crişul) la 69 kg tineret, Mihai Şandro (Crişul) la 91 kg seniori şi Ionel Oşvat (Crişul) la +91 kg seniori.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !