O noua prelungire la depunerea de proiecte

De Simona Albinaru
O noua prelungire la depunerea de proiecte
Agricultorii bihoreni mai pot depune proiecte pentru Măsurile121- Modernizarea exploataţiilor agricole și Măsurii 123 – Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere până pe 1 martie.

„În conformitate cu decizia Autorităţii de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, termenul pentru depunerea proiectelor aferente măsurilor 121 şi 123 se prelungeşte pînă în data de 1 martie 2013”, a precizat Florian Vesa, reprezentantul OJPDRP Bihor.

Aceasta este a treia prelungire a depunerii proiectelor.

Conform reprezentantului OJPDRP Bihor, Florian Vesa, până în prezent bihorenii au depus 31 proiecte în cadrul măsurii 121 şi 5 pe măsura 123.

Conform Ghidului Solicitantului fermele de bovine de reproducție se încadrează la exploatațiile din sectorul prioritar bovine de carne, iar producția de material seminal de bovine nu este eligibilă prin Măsura 121.

Eligibili

Fondurile totale disponibile pentru Măsura 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole sunt de 150 de milioane de euro, şi se acordă distinct, respectiv 20 de milioane de euro pentru implementarea standardelor pentru lapte crud şi protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole, 10 milioane de euro pentru beneficiarii măsurii 141 -Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta care au semnat decizia de finanţare, 48 de milioane de euro pentru sectorul vegetal (40%) şi 72 de milioane de euro pentru sectorul animal (60%).

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 121 este de 1,6 milioane de euro.

Fondurile disponibile pentru Măsura 123 -Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere sunt de 80 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro pentru implementarea standardului privind laptele crud, în conformitate cu decizia UE şi 60 de milioane de euro pentru finanţarea proiectelor care vizează investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole (cu excepţia produselor piscicole).

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 123 este de 3 milioane de euro.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !