O nouă şansă de angajare pentru şomeri

De Dan Birta
O nouă şansă de angajare pentru şomeri
Şomerii din regiunile Nord Vest, Vest şi Centru vor fi ajutaţi să-şi găsească mai uşor un loc de muncă.

Peste 650 de şomeri vor fi integraţi într-un proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 implementat de compania RomActiv Business Consulting SRL în parteneriat cu AJOFM din Bihor şi Mureş şi Dyana Business Consulting. Valoare totală a proiectului se ridică la 5 milioane lei. Proiectul va fi implementat timp de 18 luni, iar obiectivul este nu doar angajarea a cât mai mulţi şomeri, ci şi consilierea şi activităţile de prevenire a şomajului.

„Pornind de la decalajul care există între cererea şi oferta de pe piaţa muncii în ceea ce priveşte nivelul de pregătire şi cerinţele solicitate de angajatorii care oferă locuri de muncă în perioada următoare, proiectul «E şansa ta! Program integrat de integrare pe piaţa muncii din regiunile Nord Vest, Vest şi Centru» îşi propune calificarea şomerilor în meserii cerute de angajatori şi medierea relaţiei dintre candidaţi şi angajatori”, a declarat Diana Avram, managerul de proiect.

Obiective şi servicii

„Şansa ta” are ca obiectiv îmbunătăţirea capacităţii de ocupare şi de facilitare a accesului pe piaţa muncii şi în viaţa activă a persoanelor cu o situaţie dificilă pe piaţa muncii din 14 judeţe ale ţării. În urma proiectului, 650 de persoane vor beneficia de consiliere personalizată pentru găsirea unui loc de muncă; 600 persoane vor fi calificate sau specializate în meserii cerute pe piaţa locală; 73 de şomeri îşi vor găsi loc de muncă. Cursurile la care vor participa şomerii sunt diverse, în funcţie de cerinţele de pe piaţa muncii.

Printre măsurile active de sprijinire a şomerilor oferite prin proiect se numără servicii de informare, consiliere şi orientare profesională, pentru întreg grupul ţintă, instruire privind modalităţile şi tehnicile de căutare a unui loc de muncă, servicii de mediere a muncii şi facilitarea angajării persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. O parte din persoanele incluse în proiect, aflate în căutarea unui loc de muncă vor avea şi planuri de carieră individuală, în funcţie de pregătire şi domeniu.

Prin proiectul «Şansa ta» vor fi create patru centre de consiliere profesională şi antreprenorială în Oradea, Cluj-Napoca, Arad şi Tîrgu Mureş şi vor fi organizate cursuri de calificare şi specializare. De semenea vor avea loc 12 seminarii interactive cu tema „Piaţa muncii între două viziuni – şomeri versus angajatori” şi 12 târguri de locuri de muncă.

Alte măsuri cuprinse în proiect sunt: formarea profesională a 540 de persoane prin organizarea de cursuri de calificare si specializare acreditate de Autoritatea Naţională de Calificări, furnizarea serviciilor de consiliere antreprenorială individuală pentru 60 de persoane, din care cel puţin 14 vor fi selectate şi sprijinite să deschidă o afacere.

Toate serviciile oferite în cadrul proiectului sunt gratuite. În plus, şomerii vor primi subvenţii în valoare de 500 de lei pentru participarea la cursurile de calificare şi 200 de lei pentru absolvirea cursurilor de specializare.

Platforma web a proiectului www.sansata.romactiv.ro va oferi potenţialilor angajatori un instrument de promovare a locurilor de muncă vacante cât şi o bază activă de preselecţie a candidaţilor în vederea selecţiei finale cu sprijinul experţilor de proiect din centrele regionale.

Detalii referitoare la proiect pot fi obţinute de la Diana Avram la telefon 0722.972.585 sau pe adresa de e-mail sansata@romactiv.ro.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !