O nouă sesiune de depunere pentru zootehnişti

De Simona Albinaru
O nouă sesiune de depunere pentru zootehnişti
Ţinând cont de importanţa implementării acestei scheme de ajutor specific s-a introdus încă o perioadă de depunere.

În perioada 25 noiembrie – 13 decembrie 2013 se mai desfăşoară o sesiune de depunere a cererilor de plată aferente anului 2013 în cadrul Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă.

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de ovine/caprine persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, care deţin exploataţii cu cod primit de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor localizate în zonele defavorizate din România.

Solicitanţii a căror exploataţia se află înregistrată sau exploataţia cu cel mai mare număr de animale este pe teritoriul judeţului Bihor trebuie să depună o cerere pe beneficiar pentru toate exploataţiile deţinute (cu cod ANSVSA), numai la APIA Centrul Judeţean Bihor, Oradea, str. Matei Corvin nr. 1.

Ajutorul specific pentru ovinele/caprinele de lapte şi de carne din zonele defavorizate se acordă anual. Plafon maxim alocat ajutorului financiar specific este de 6.711.315 euro, iar cuantumul maxim este de 6,5 euro/cap de animal.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pune la dispoziţia beneficiarilor formulare de cereri de ajutor/cereri de ajutor pretipărite.

Documente

Pentru documentele depuse în copie, beneficiarul va prezenta documentele în original, în vederea efectuării conformităţii de către persoana desemnată din cadrul centrului judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, după caz.

„Înainte de a se prezenta la APIA posibilii beneficiari trebuie să se deplaseze la medicul veterinar cu drept de liberă practică împuternicit şi să solicite o adeverinţă care să ateste că ovinele/caprinele pentru care se solicită ajutor sunt cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, iar acţiunile prevăzute sunt efectuate la zi. De asemenea, îi rog pe primarii şi pe medicii veterinari concesionari să îi informeze şi să îi sprijine pe fermieri în demersurile legale necesare întocmirii dosarelor pentru”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !