O nouă tentativă la Consiliul Judeţean Bihor

De Cristina Ghilea
6Comentarii
O nouă tentativă la Consiliul Judeţean Bihor
Puterea vrea să îşi valideze consilierul care-i dă majoritatea iar angajaţii CJ aşteaptă votul pentru a-şi lua salariile.

Anunţată deocamdată doar pe portalul instituţiei, o nouă şedinţă a Consiliului Judeţean Bihor va avea loc marţi. Cel mai recent eşec la CJ s-a consumat la începutul acestei luni şi a lăsat angajaţii fără salarii: 170 de angajaţi în aparatul propriu, 190 de la DGASPC, 60 de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei, 15 la DDIP, 8 la DSC şi la Monitorul Oficial.

Motivul pentru care şedinţa s-a spart înainte de orice vot este că liberalii au refuzat să voteze validarea pesedistului Szatmari Adrian, ocupant al locului rămas liber prin eliminarea Anei Maria Tiron, executată de liderul PSD Ioan Mang pentru trădare.

Ulterior, liberalii au anunţat că vor participa la următoarea şedinţă ordinară şi vor vota, pro sau contra validării consilierului cu numărul 18, cel care înclină fragila balanţă de putere spre coaliţia PSD – UDMR – ALDE.

Validare

Borderoul şedinţei de CJ din 17 octombrie, publicat pe site-ul instituţiei, cuprindea, până ieri, 28 de proiecte de hotărâre. În capul listei figurează cel „privind validarea unui mandat de consilier județean”.

La poziţiile 6 şi 8 figurează proiectele de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului

de specialitate al Consiliul Judeţean Bihor, începând cu data de 1.09.2017 respectiv stabilirea salariilor pentru funcționarii publici și personalul contractual din serviciile publice din subordinea Consiliului Județean Bihor.

1000 lei/zi!

Între timp, consilierii liberali au primit câte o adresă din partea Tribunalului Bihor, prin care sunt informaţi că au fost chemaţi în judecată de consilierul PSD nevalidat Szatmari Adrian. Acesta cere „obligarea pârâţilor la validarea subsemnatului în calitate de consilier judeţean sub sancţiunea de daune cominatorii în cuantum de 1000lei / zi de întârziere de la data depunerii prezentei acţiuni până la data adoptării hotărârii de validare”.

De asemenea, acesta mai cere daune în valoarea indemnizaţiilor pe care trebuia să le încaseze din 27 septembrie, când i-a fost propusă validarea.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor